Kol centar 364-130 za pomoć starim osobama

Gradski štab za vanredne situacije doneo je odluku 16. marta o formiranju tri posebne službe u prevenciji i suzbijanju širenja zaraze korona virusom, među kojima je Pozivni centar za pomoć starim osobama. Kol-centar 015/364-130 instaliran je u Gradskoj upravi grada Šapca.

– Sugrađani stariji od 65 godina, kao i oni koji imaju potrebu za određenom vrstom usluge jer ne mogu da izađu iz stana ili kuće, mogu se obratiti kol-centru. Grad je formirao dovoljan broj službi i ima dovoljno volontera i svi su iz gradskog javnog sektora. Niko od starijih lica ne sme ostati sam i bez elementarnih uslova za život, smatram da imamo dovoljno kapaciteta za to, rekao je Milan Vasić, načelnik Gradske uprave grada Šapca.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, komandant Štaba za vanredne situacije grada Šapca, pozvao je najstarije sugrađane koji zbog mera vanrednog stanja u uslovima epidemije moraju da ostanu u svojim kućama jer je to u interesu njihovog zdravlja, a nemaju članove porodice na koje mogu da se oslone, da pozovu gradski kol centar 015/364-130 i u kratkom roku dobiće uslugu koja im je potrebna, kako bi im se život odvijao na što normalniji način.

– Na isti telefonski broj mogu da se jave mladi ljudi koji su ovih dana pitali da li mogu da se uključe u volonterski rad, i ostave svoje podatke. Kada se stvori potreba za to, iz Grada će biti pozvani da pruže svoj doprinos, naveo je gradonačelnik.

 

Exit mobile version