Koceljevačko kadriranje plivača preletača

1

U prethodnim brojevima pisali smo o obračunu oko fotelje direktora bolnice, i najavili vrelo leto, kao u šabačkom Naprednom odboru, tako i u Opštoj bolnici. Najavili smo dva kandidata koja su u najužem izboru za funkciju direktora bolnice,  prim. dr Milan Babović i dr Zoran Slavujević. Obojica, iako međusobno žestoki neprijatelji, paradoksalno su u sjajnim odnosima sa dr Vujketom. Sa druge strane, vladimirački poverenici „iz Šapca“, brat Birma i Plivač Pajić, „svom snagom“ su stali iza izvornog vladimiračkog kandidata iz Šapca, prim. dr Snežane Kovačević. Da li će imati muda da kažu istorijsko NE Veranu Velikom Koceljevačkom? Da li će imati herca da kažu NE Vujketovim kartelima i batinašima?

Ali kako saznajemo, prelomljeno je. S jedne strane, zato što vladimirački poverenici „iz Šapca“ nemaju kapacitet da predlože bilo koga za direktorsku funkciju (sva prethodna imenovanja u Šapcu je uradila Koceljeva), s druge strane što ozbiljno zentaju od kosovsko-zemunske ekipe. Pište šabački članovi SNS da oni imaju kandidata, ali nema ko to da čuje.

Dr Popović, alijas Milimetar, iako politički amater i diletant, najpoznatiji komedijaš među doktorima, nosilac liste SNS, ozbiljan je lekar, subspecijalista onkolog, a pokazao je i kao Pomoćnik direktora za hirurške grane izrazitu stručnost i viziju razvoja šabačke bolnice. Koliko god da je loš političar, toliko je dobar lekar, a pokazalo se i dobar menadžer. Nekoliko značajnih donacija za hirurgiju, dovođenje značajnih imena sa najboljih naših klinika kao konsultante u Šabac, pokazuje da dr Popović ima najbolje kapacitete da šabačku bolnicu dovede ponovo u red najboljih. Činjenica je da je on imao mnogobrojne ideje i projekte, ali dobro upućeni izvori iz bolnice tvrde, da kad god je predložio neki od sjajnih projekata, nailazio je na zid od strane direktorke dr Zore Nikolić, i pomoćnika za nemedicinske poslove Dejana Miletića, koji je ujedno i brat od tetke dr Branka Vujkovića. Kažu, da se nakon svake inicijative, Zora i Miletić konsultuju prvo sa dr Vujketom, koji je iz potaje sve vreme i vodio bolnicu, i on daje zeleno svetlo za projekte koji mogu da prođu. Većinu Popovićevih je blokirao.

Popović se ozbiljno zamerio Koceljevačkoj liniji, kada se kandidovao na izborima za Okružni Fudbalski savez, kada je bio protivkandidat pulenu Ivice Kralja (inače člana Glavnog odbora SNS i prisnom prijatelju Verana od Koceljeve), Draganu Antoniću. Još tada je Vujković najavio, da je to početak kraja političke karijere dr Popovića. Vujković ga je i učlanio u SNS, on je tvrde, rekao da će ga i izbaciti iz stranke.

Da rezimiramo. Šabac ponovo dobija rukovodioca značajne institucije „sa strane“. Koceljeva je ponovo marginalizovala Vladimirački lobi (koji suštinski i ne postoji).

Primarijus dr Milan Babović, bos među ortopedima, ipak je sa više strana zatvorio priču. Politička podrška od strane Verana i Kralja, podrška tužilaštva, raznih kartela i njegovog bliskog prijatelja Plivača Preletača dr Vujketa, predsednika Saveta za zdravstvo SNS Šabac, zakucala ga je za presto. Da li će to biti u septembru kad dr Zora puni 65 godina, ili februaru, martu, kad joj ističe mandat, više to nije bitno.

Iskreno, poštenoj Zori i nije mesto sa tim bitangama.

Dr Popović je valjda shvatio, da su ga mangupi „podigli na čardak, pa sklonili merdevine“, iskoristili, odbacili, potcenili i ponizili. A on je jedan čestiti gradski lik…

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Ono sto je najzanimljivije od svega je to da u ovom tekstu ni jednog trenutka se ne konstatuje, a samim tim i ne kritikuje, cinjenica da je jedini relevantan faktor u odabiru rukovodstva jedne bolnice politicka zaledjina i obojenost. Autor teksta (tekst nije podpisan, te i moj identitet neka ostane nepoznat) koji uzima za shodno da pise o nepravdi pri selekciji lekara za mesto direktora, kritikuje to sto nama Sapcanima toboz neki stranac iz daleke Koceljeve postavlja direktora bolnice. Drugim recima opravdava mesanje lokalnih politicara u kadrovsku politiku jedne zdravstvene ustanove samo nek su „nasi“. Verovatno je i on na slican nacin postao novinar, samo sto je njega izabrala odgovarajuca, ispravna politcka opcija, a ne ovi drugi.

    E jadni smo mi kada nam je to toliko normlano, jer svi smo mi tu da radimo, a ne da mislimo!

Leave A Reply