Kiša ne stvara probleme u šabačkom kraju

most_5Kiša koja neprekidno pada skoro tri dana u Šapcu nije izazvala probleme. Zahvaljujući čišćenju mreže vodotokova i kanala drugog reda, situacija na terenu je stabilna i nisu zabeležena ni najmanja izlivanja, a vodostaji nisu ni blizu kritičnih nivoa. U Mesnoj zajednici „Culjković“, zahvaljujući ovom poslu zaštićene su i oranice, tako da poljoprivrednici nemaju bojazni od mogućih šteta.

Direktor Direkcije za poljoprivredu Vladimir Špegar, šef Komunalne policije Aleksandar Mićić i predsednik Mesne zajednice „Culjković“ Predrag Vujković, istakli su danas u Culjkoviću rezultate dvogodišnjeg ulaganja u ovu, ali i u druge mesne zajednice.

Špegar je podsetio da je Grad Šabac u prethodne dve godine uložio 110 miliona dinara u čišćenje blizu 100 kilometara vodotokova drugog reda.

– U poplavama 2014. godine imali smo 2700 ugroženih domaćinstava, štete su bile preko milijardu dinara. Odmah nakon poplava krenuli smo u čišćenje vodotokova drugog reda. Danas vidimo rezultate. Poljoprivredno zemljište i poljoprivredna gazdinstva nisu ugrožena, kazao je direktor Direkcije za poljoprivredu.

Šef Komunalne policije Aleksandar Mićić rekao je da je situacija stabilna u svim mesnim zajednicama na teritoriji Grada Šapca.

– U proteklih nekliko dana kiša neprestano pada na teritoriji cele Srbije. U Šapcu nema problema, a na osnovu situacije na terenu i preventivnog planskog ulaganja u poslednje dve godine, procenjujemo da problema neće ni biti. U protekle dve godine očistili smo kanale u 32 mesne zajednice, objasnio je Mićić.

Predsednik Mesne zajednice „Culjović“ Predrag Vujković istakao je dobru saradnju sa Gradom.

– Mesna zajednica odgovorno prepoznaje probleme svojih meštana i ima dobru saradnju sa Gradom. Rekonstruisali smo ćupriju koja je bila uništena nakon izlivanja kanala i očistili vodotokove da se problem ne bi ponovio. Mesna zajednica u saradnji sa svojim meštanima donosi odluke koje su najvažnije za selo, zaključio je Vujković.

 

Exit mobile version