Kesić predao vlast Somborcu

Novi premijer Čivijaške republike, karikaturista Marko Somborac, nasledio je novinara Zorana Kesića, a primopredaja vlasti izvršena je u subotu, poslednjeg dana Čivijade, uoči Karnevala.

Okupljenima na gradskom trgu najpre se obratio odlazeći premijer, iskreno žaleći zbog odlaska sa funkcije, ali ne krijući ponos zbog svega što je u prethodnom mandatu uradio za dragi mu Šabac, uveren da svi građani osećaju napredak ostvaren za vreme njegove vladavine.

-Primer demokratičnosti moje vladavine je što mirnim putem, bez nemira i građanske neposlušnosti, predajem sada vlast čoveku koji je, ja bih rekao, najzaslužniji da dođe na poziciju predsednika. Poštovani Somborče, želim ti da vladaš pametno, mudro i smešno bar onako kako crtaš svoje stripove- poručio je novom premijeru Kesić.

Somborac je, međutim, bio oštar i ne tako milostiv prema bivšoj vlasti, pa je već na samom početku upozorio da će ispitati poslovanje prethodnog režima.

-Prvo obećanje koje vam dajem je da ću istražiti poslovanje prošlog režima. Čovek ima tri meseca pauzu, i zimi i leti, a neki svaki dan ovde crtaju stripove. Drugo, obećavam vam da ja jedini imam plan za vaš grad, overen od MMF-a, Svetske banke i od strateškog investitora u Vajt Lajnu. Samo treba da obezbedite halu, fabriku, gradonačelnik da nađe 10 hiljada evra po radniku, ne brinite, pelene su gratis, i videćete opšti bum BDP-a ovde i biće Čivijaška republika ovde, trajaće ne samo ovih nekoliko dana, nego godinu dana- obećao je predsednik nove vlade.

Direktor Turističke organizacije Dragojlo Lazić uručio mu je Povelju o vladanju grada Šapca, a potom obradovao Kesića i Somborca poklonivši im karikature sa njihovim likom.

D.Dimitrijević

Exit mobile version