Kanisteri sa sredstvom za dezinfekciju u prigradskim naseljima

Kanisteri sa sredstvom za dezinfekciju koje građani mogu sipati u flaše i koristiti u svom domačinstvu, postavljeni su u Mišaru, Jelenči, Pocerskom Pričinoviću, Jevremovcu i Majuru, a sutra će biti nastavljena akcija i u selima.

-Juče su kanisteri postavljeni na devet punktova, danas na pet lokacija u prigradskim naseljima. Punimo kanistere u kontinuitetu i pozivam naše siugrađane da dođu i da sipaju neophodne količine za svoje domaćinstvo. Sutra nastavljamo sa podelom po seoskom području, pozvaćemo sve predsednike mesnih zajednica da preuzmu neophodne doze. Grad čini sve što je u našoj mogućnosti i nadležnosti da uradimo kvalitetnu dezinfekciju i zaštitimo naše sugrađane. Pozivam i naše sugrađene da i oni urade sve što je u njihovoj moći i da ostanu u svojim stanovima i kućama kako bismo se izborili sa ovim virusom, rekao je načelnik Gradske uprave Milan Vasić.

Tokom današnjeg dana nastavljena je i podela zaštitnih maski prema prioritetima koje je utvrdio Štab za vanredne situacije grada Šapca.

-Naš plan je da se dnevno šest do sedam hiljada maski podeli. Trenutno se deli u privredi. Do sada je podeljeno oko 11.600 maski, prvo zdravstvenim ustanovama, oko 3.300, zatim zaposlenima u javnom i privatnom sektoru, prodavcima, vojsci, policiji i drugima, rekla je Jelena Topalović Petrović, pomoćnica gradonačelnika.

Exit mobile version