Kakva pobeda

LIČNI STAV

Opet su pobedili. I, tako, nastavili pobednički niz ubedljivih pobeda nad zakonom, razumom, čašću i poštenjem. U utakmici bez pravila, sudija, publike i protivnika bili su najbolji. Po ko zna koji put. Hvalisavci i razmetljivci koji larmom jetkih reči truju i siluju slobodne duše. Neophodno im je pljeskanje i divljenje zbog njihove narcisoidnosti i samosvesti o vlastitoj nesposobnosti. Šarlatani, probisveti, obmanjivači, skorojevići, grebatori, hohštapleri uniziše i obesčastiše sve što im je pod ruku palo. Pa i tu našu slavnu reč POBEDU. I poistovetiše krađe, prevare, otimačine, muljavine, sa slavnim danima našeg slobodarskog grada koji nikada u svojoj istoriji nije trpeo okupatore.

Da nam pokažu da Šabac postaje kazamat za normalnost, ljudskost, pristojnost, a svakodnevna krađa, lopovluk i otimačina realnost na koju se polako ali sigurno navikavamo. Kao i svi robovi.

Nisu uspeli da sve Srbe smeste u jednu državu pa bi sad da nas smeste u jednu partiju. Naprednu ili nazadnu njima je svejedno. Milom ili silom, batinanjem zdravog razuma, prevaspitanjem.

A da li su sramotni izbori koji su prošle nedelje održani po mesnim zajednicama uvod u novi vid naprednog komunizma ostaje da se vidi.

Ko se ovih dana zadesio u Šapcu i bio u prilici da prati njegove “kupljene” medije i predstavnike vlasti mora da je ostao u košmaru i verovatno mu ništa nije bilo jasno osim što je imao utisak da se nalazi u jednom izistinskom rijalitiju u kojem su glavne uloge dodeljene divljacima ali i da bi na ovim i ovakvim izborima pobedu odneo i bilo koji seoski gusak samo da su ga stavili na listu. Mada, ne bi me čudilo da se i to uskoro dogodi kako bi nam silnici pokazali ko je VLAST!

Bilo kako bilo nije sve tako crno kao što izgleda. Mnogo je gore!

Ivan Kovačević

Exit mobile version