Još jedan smrtni slučaj kao posledica kovida- 19

Sa 42 nova slučaja kovida- 19, ukupno 542 aktivno sugrađanina aktivno je obolelo u Šapcu. Na bolničkom lečenju je 96 osoba, sedam u respiratornoj jedinici, troje je intubirano i sa teškom kliničkom slikom, dok je jedan pacijent preminuo, saopšteno je posle sastanka Štaba za vanredne situacije u Gradskoj kući.

-U izolaciji je zbog kontakta sa obolelima 531 osoba. Na žalost, još jedna osoba je izgubila borbu sa ovom bolešću. Molim naše sugrađane da maksimalno ozbiljno shvate ovu situaciju. S druge strane, dobro je da se u našem gradu uredbe Vlade Republike Srbije maksimalno poštuju. Nemamo više prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih i trgovinskih objekata, prema izveštajima komunalne i redovne policije, kao i sanitarne inspekcije. Zahvaljujući poštovanju mera danas imamo relativnu stabilnu situaciju kada je reč o broju obolelih u Šapcu. Nadam se da će doći malo lepše vreme i da ćemo imati smanjen broj obolelih i veći broj ljudi koj će izlečeni napuštati bolnicu- naveo je komandant Štaba dr Aleksandar Pajić.

U obrazovnim ustanovama evidentirana su četiri nova pozitivna učenika i tri nastavnika, dok je 11 zdravstvenih radnika iz Doma zdravlja Šabac i osam iz Opšte bolnice još uvek u izolaciji.

D.D.

Exit mobile version