Jevremovac: Uređenje centra sela i nova ambulanta

0

Izgradnja nove ambulante i uređenje centra sela prioriteti su za Mesnu zajednicu „Jevremovac“.
Jevremovčani su na neposrednom izjašnjavanju u decembru prošle godine odlučili da dva miliona dinara od povraćaja sredstava od poreza na imovinu ulože u prvu fazu izgradnje ambulante. Ovih dana u centru Jevremovca su u toku radovi na postavljanju behaton kocki i trotoara ispred škole.

Prema rečima Milana Vasića, predsednika Saveta mesne zajednice „Jevremovac“, ovakvi radovi su primeri dobre politike, odluke da se novac prikupljen od poreza na imovinu u jednoj mesnoj zajednici vrati u to mesto, a da zatim meštani na referendumu odlučuju kako će se trošiti sredstva.
-Već u februaru su vidljivi prvi rezulatati, jer je u toku početna faza uređenja centra sela, i za radove je opredeljeno više od milion dinara. Sa politikom povraćaja novca od poreza na imovinu već su urađene važne stvari za Jevremovac. Savet mesne zajednice je kupio plac od četiri ara za potrebe izgradnje nove ambulante. Upravo je ambulanta najvažnija investicija, koja treba da se ozida od novca od poreza na imovinu. Meštani su izglasali da se više od dva miliona dinara opredeli za izgradnju ambulante, za koju je u toku izrada projekta, a zatim će biti i raspisan tender. U planu je da se u martu ili aprilu krene sa radovima, rekao je Vasić i dodao da očekuje da će do leta Jevremovčani imati novu ambulantu.


Meštani Jevremovca će na ovogodišnjem referendumu odlučivati o trošenju pet miliona dinara.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je danas Jevremovac i sa stanovnicima razgovarao o realizaciji izgalsanih projekata i planovima za naredni period.
-Stanovnici Jevremovca su rešili da urede centar sela i da se ozbiljno bave zdravstvenom zaštitom, tako što su na neposrednom izjašnjavanju odlučili da se zida novi objekat za ambulantu. Sve ono što su građani izglasali na referendumima, ja, kao gradonačelnik Šapca, garantujem da će biti urađeno. Pozivam građane da se uključe i da u novom krugu referenduma, koji će biti organizovani sredinom godine, kažu šta je za njih najvažnije u mestu u kom žive, rekao je gradonačelnik.
On je podsetio da je Gradsko veće grada Šapca, na poslednjem zasedanju, usvojilo Predlog odluke da se referendumi od ove godine organizuju u svim gradskim, prigradskim i seoskim mesnim zajednicama.

Facebook komentari

Leave A Reply