Jel’ bi i vi ‘teli?

1

LIČNI STAV: Hanibal Kovač

Konačno se slažem sa naprednjacima u Šapcu i potpuno odobravam njihove proteste, mirne i dostojanstvene. Eto nama saglasja za fer izbore i slobodne medije. Međutim, ne znam samo, šta na sve to kaže bahati i autokratski predsednik Vučić. Što se izbora i zahteva naprednjaka, ali i opozicije u Srbiji tiče, to, kao što svi znamo, zavisi samo od Vučića i njegove nakrivo nasađene volje. Ne znam samo, koliko fer izbori na lokalu, bez crnih pretećih džipova iz Beograda i drugih gradova, koriste šabačkim naprednjacima? Koliko bi fer izbori, kada god da se održe a koju naprednjaci organizuju, mogu da idu u prilog, njihovom eventualnom dolasku na vlast u Šapcu. Znači, nema onda pretnji i muljanja sa biračkim spiskovima i glasačkim kutijama. Onda nema tuče i zastrašivanja mafijaša Vučićevih, ispred birališta, diljem šabačkih sela. E, a što se slobode medija u Šapcu pak tiče, tu se ne pitaju ni Vučić, ni Zelenović a ni Ana Brnabić, nego isključivo mi, koji vodimo te medije, u Šapcu dakako. Ti mediji, ovi naši, su uvek bili otvoreni i slobodni, za svačije gostovanje, pa i intervju bez cenzure. Naprednjačkim prvacima u Šapcu i vaskolikoj Srbiji, nikada nije bilo zabranjeno, da se oglase u raznim formama i da daju intervjue. Njihov problem sa nama je taj, što traže naručena pitanja unapred, na koja će oni, davati pripremljene odgovore, bez mogućnosti postavljanja potpitanja! Javno pozivam sve doktore nauka i narodne poslanike, da sednu u emisiju „Podrinske specijal“ TV Šabac ili da daju intervju našim novinama. Naravno, pitaćemo šta mi hoćemo, a u interesu građana. Dakle, Beketovski aspsurd je to što oni protestuju i šta traže, na ulicama Šapca. Jasno vam je da su oni „pičke“ pa ne smeju kod nas u medije a zovemo ih! Zelenović, na primer, sme na RTS i gde god, ali mu je zabranjeno i niko ga ne zove.

P.S.

Šest meseci otvorena medijska utakmica i slobodni, fer izbori, sa jednakim uslovima. I eto sreće svima! Vi, gospodo naprednjaci man’ te se novokomponovanog, seljačkog fašizma i plagijatorskih, političkih poteza, kopirajući šta radi opozicija u Beogradu. Da mi je znati samo, ko vas tako pametno edukuje i savetuje? Pa zar ste toliko glupi, majko mila!?

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Potpuni sumrak medija sa nacionalnom frekvencijom. To je tačno. Svi su preplašeni, plaćeni, ili šta god. Kako on ne shvata, da je upravo to ono što mu trenutno koristi, ali kasnije će mu upravo to doneti početak kraja. I niko to ne sme od njegovih da mu kaže. Da smanji malo slikanje, da zamoli medije da ga bas u stopu prate, da imamo ukljucenja svaki minut iz Kine. Bože! Prekidaju se filmovi i različiti programi, da bi se uključili u sliku otvaranja fabrike. Zar to ne može da se prikaže jednom, već sto puta tokom dana? Istu takvu sliku medija imao je i Milošević 90-tih. Jos pamtim, “Pobedili smo”, a mi uništeni. Tada su ljudi shvatili da neko vise ne može da im medijski ispira mozak i da ih laže do besvesti. Upravo ti mediji postanu okidač prve pobune protiv onoga koga su veličali do juče. Pa,čitao je on Makijavelija i zna šta su laskavci, ali svi to valjda vole na vlasti. Mediji u Šapcu su podeljeni. Podrinske objavljuju i reč gradjana, i onih koji pišu protiv ove lokalne vlasti. Koga podržavaju Podrinske, e, to se jasno vidi u svakoj recenici, ali nije u njima još onaj mrak. Pomračina recimo…

Leave A Reply