Jedina škola bez plate za Božić

NEVOLJE RADNIKA OŠ „JEVREM OBRENOVIĆ“ U ŠAPCU

Zaposleni u Osnovnoj školi „Jevrem Obrenović“ ponovo su morali da osete strašan ukus politike i nesposobnih stranačkih kadrova. I to pred Božić. Ministar je svojim sramnim dekretom, planirano, smenio, pred novogodišnji raspust, poštovanu i uvaženu direktorku „Jevremove“ škole i na njeno mesto, na predlog svog „specijalnog“ savetnika i još nekih šabačkih profesora kojima, zbog gađenja, ni ime ne mogu da spomenem, postavio učiteljicu Svetlanu Stanković istaknutu aktivistkinju Srpske napredne stranke i odbornicu u Skupštini grada.

A kako to izgleda kada se na značajno i odgovorno mesto postavi nesposoban partijski kadar na najgori mogući način, i na svojoj koži, mogli su da se uvere  i osete radnici ove, donedavno, jedne od najboljih škola u Srbiji.

Naime, opijena svojim postavljenjem na mesto v.d. direktorke Svetlana Stanković nije ni bila svesna odgovornosti i obaveza koje to radno mesto donosi. I, tako, umesto da se bavila administrativnim procedurama koje bi je i zvanično ustoličili na mesto na koje se „uvalila“, ne svojom sposobnošću, ona je početak svoje v.d. direktorske karijere započela, udružena sa svojom stranačkom kamarilom, tako što je na sve moguće načine pokušavala da preti i zastrašuje nastavno osoblje ove škole, da ne pristupe novoformiranom Sindikatu, i da ih na taj način pretvori u svoje podanike. U opštem „ludilu“ zaboravila je, ako je u opšte i znala, da treba, recimo, da deponuje potpis u Trezoru. Njena „zaboravnost“, neznanje ili kako neko reče glupost ostavili su zaposlene u školi kojom pretenduje da upravlja bez plate i to pred Božić.

Mada, i šta će im plata. Kako reče onaj nesuđeni, da ga ne nazovem pravim imenom, kupac „Megatrenda“ radiće prosvetni radnici u ovoj škloli i bez plate. Biće im čast da besplatno rade za slavu „velike partije“ i novu v.d. direktorku. Jer takav pa makar i v.d. kadar Šabac još ne pamti.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

Foto: „Glas Podrinja“

Exit mobile version