Javni odgovor na insinuacije i laži SNS u Šapcu

0

Po već ustaljenom maniru njihovog predsednika Aleksandra Vučića, izvrtanjem činjenica i više puta ponovljenim lažima, služi se i Gradski odbor SNS (istine radi godinama to nije Gradski odbor već povereništvo). U saopštenju je, pored ostalog, navedeno:

“Jasno je da posle ovih upozorenja nije smeo da organizuje javne događaje, ali umesto da ih otkaže, Zelenović dopušta da se zaraza širi, a cinično u intervjuu njemu bliskom tabloidu, upozorenja naziva “neprimerenim“.

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST GRADSKOG ODBORA SNS ŠABAC

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac ocenjuje da bivši gradonačelnik Nebojša Zelenović čini sve i pribegava najbrutalnijim lažima, samo da bi, uprkos jasno iskazanoj izbornoj volji naroda, još koji dan sedeo u fotelji prvog čoveka grada.

Bez trunke sramote i odgovornosti za haos koji je napravio u Šapcu, Zelenović i njemu bliski mediji, pokušava da svali krivicu na svoje političke neistomišljenike i odbrani svoju kriminalnu vlast, kako bi dobio još malo vremena za uništavanje dokumentacije i brisanje tragova o svojim lopovlucima počinjenim tokom proteklih godina njegove vlasti.

Podsećamo, Nebojša Zelenović se tri puta oglušio o direktno upozorenje Gradskog zavoda za javno zdravlje da pooštri mere u gradu zbog opasnosti od širenja infekcije. Jasno je da posle ovih upozorenja nije smeo da organizuje javne događaje, ali umesto da ih otkaže, Zelenović dopušta da se zaraza širi, a cinično u intervjuu njemu bliskom tabloidu, upozorenja zavoda naziva „neprimerenim“.

Da li je za Zelenovića primereno to što je od Šapca napravio žarište virusa Covid 19 i šta o njegovom radu govori činjenica da je dok su se striktno poštovale mere republičkog Kriznog štaba, epidemija u Šapcu bila pod kontrolom? Koliko mu je stalo do građana Šapca govori i činjenica da je kao savetnika angažovao doktora Zorana Radovanovića, koji još nije dokazao da ima licencu za obavljanje poziva, a koji se u borbi protiv virusa ističe pre svega borbom protiv republičkog Kriznog štaba i služenjem niskim političkim interesima Dragana Đilasa.

Besmislenim optužbama o navodnoj kupovini glasova od strane Srpske napredne stranke, Nebojša Zelenović pokušava da minimalizuje svoj izborni debakl i činjenicu da su ga srpski naprednjaci porazili sa čak 12 hiljada glasova razlike. Kupovine glasova se setio, jer je upravo to ono čemu on pribegava zajedno sa svojim mentorom Dušanom Petrovićem.

Činjenica da je načelnik Gradske uprave Milan Vasić svojim drugarima bez konkursa, javnog poziva ili bilo koje zakonom predviđene procedure, a za navodno posmatranje izbora, podelio čak 4 miliona i 200 hiljada dinara budi osnovanu sumnju da je izvršena pljačka, kriminal i kupovina glasova, jer Zelenović bez kriminala ne može da skupi ni deo glasova koje je dobila Srpska napredna stranka.

Za njega je više od 30 hiljada glasova misaona imenica, za Srpsku naprednu stranku to je realnost, odgovornost i obaveza da preuzme vlast po volji naroda i oslobodi Šabac od lažova i kriminalaca koji kupuju glasove, misleći da je sve na prodaju, pa i narod.

Izvor: GO SNS Šabac

 

S obzirom da je intervju objavljen u „Podrinskim“, sa potpisom Dragana Erakovića, ukazujem na sledeće činjenice.

Po definiciji tabloidi su štampani mediji, u manjem formatu – po čemu nose ime, ali po sadržini oni objavljuju uglavnom skandalozne često i  pornografske sadržaje. Pa tako, primera radi, ubedljivi dokazi za to su: Informer, Alo, Srpski telegraf, gde se godišnje objavi po hiljadu tekstova koji se ogluše o Kodeks novinarstva, a neki od njih donesu na naslovnoj strani i po 500 lažnih i uznemirujućih vesti i sadržaja. Do sada, evo 12 i više godina u „Podrinskim“ nijedanput nije preneto nešto neistinito. U pomenutoj rečenici SNS, da su pisci saopštenja bavili  sadržajem teksta, mogli su se uveriti da gradonačelnik Zelenović nije mogao da otkaže javne događaje jer nije bila uvedena vanredna situacija, već se postupalo po preporukama nadležnih državnih organa. Pomenuti događaji, Festival ruža, sednica GO DS i konjičke trke, već su objašnjeni na konferencijama za medije. Međutim, SNS nikako da prihvati osnovne razloge za eksploziju zaraze, kao što je ukidanje svih ranijih zaštinih mera, raspisivanje izbora, a slavodobitno predsednik Vučić je izjavio da je pandemija pobeđena. Podsećanja radi, kada je doneta olduka o uvođenju vanredne situacije v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje dr Branko Vujković nije prisustvovao sastanku Kriznog štaba, a v.d. direktora Opšte bolnice dr Slobodan Popović bio je uzdržan. Na sednici Gradske skupštine odbornici SNS nisu podržali uvođenje vanredne situacije. Dan kasnije, četvrtog jula, predsednik SNS i države, Aleksandar Vučić, izjavljuje da je “vanredna situacija izmišljena da lokalna vlast ne bi priznala izborni poraz“. Toliko o ozbiljnosti predsednika Vučića i funkcionera SNS. Pri tom javnost je uskraćena za odgovore v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje kako to da u Šapcu nije bilo dovoljno testova, zapravo bilo ih je na komade od 23. juna do trećeg jula, a sam predsednik Vučić je izjavio da testova ima dovoljno -260.000, a premijerka Brnabić je to ponovila, ali ih je trebalo tražiti. O kredibilnosti stavova SNS u Šapcu  dovoljno je podetiti da je sedmog aprila, na Svetski dan zdravlja, bilo upadljivo ćutanje v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje dr Vujkovića kao i v.d. direktora Opšte bolnice dr Popovića o zaraženosti porodlišta a kasnije i infektivnog odeljenja, kao i o žarištu u tom prvom piku pandemije, i da je jedan od prenosilaca zaraze bio njihov partijski drug dr Aleksandar Pajić. U novinarstvu činjenice su najvažnije, a neprimerne ocene i diskvalifikacije najviše govore o onima koji ih iznose bez dokaza.

Dragan Eraković

Facebook komentari

Leave A Reply