Izvršitelji plene imovinu i u vanrednom stanju

Šapčanki koja je izmirila obaveze stiglo obaveštenje o zapleni automobila

Zbog duga za električnu energiju, od prošle godine, jednoj Šapčanki, je Elektrodistribucija Šabac, dana 17.12.2019. godine, poslala obaveštenje da je slučaj predat izvršiteljima. Saznavši za to, sugrađanka je svoj dug izmirila.

Ona je na sledećem obračunu videla da je od iznosa koji je uplatila, 16.000 dinara prosleđeno izvršitelju. Smatrala je da su tako sva dugovanja izmirena. Međutim, to nije sprečilo izvšitelje da izdaju poternicu za vozilima koja se nalaze u njenom vlasništvu.

 

Po prijemu ovog, kako kaže, neprijatnog obaveštenja, otišla je do kancelarije izvršitelja u Masarikovoj ulici, gde su joj rekli da zbog vanrednog stanja ne primaju stranke. Iako ne primaju stranke, dugove “uteruju” po redovnoj proceduri. Kako nije uspela da kod izvršitelja dobije odgovore o dešavanju u vezi sa njenim slučajem uputila se u Elektrodistribuciju Šabac, gde su joj saopštili da su, verovatno, zaboravili da zaustave proceduru u njenom slučaju.

Njeno dete je dijabetičar na insulinu, zbog čega spadaju u prvi red rizičnih građana u vreme ove pandemije zbog virusa COVID 19. Automobili koje je Policijska uprava Šabac pronašla, a koji se vode na njeno ime, kako bi izvršitelj mogao da ih zapleni, preko su joj potrebi, naročito u slučaju ako bi njenom detetu pozlilo.

Zbog problema koji je nastao, a zbog duga koji je sa zakašnjenjem platila, naša sugrađanka se obratila mnogim nadležnim institucijama u ovoj situaciju poslavši dopise na više adresa, što je, zbog stresa, dovelo u opasnost i njeno zdravstveno stanje u trenutku pandemije.

“Podrinske” otvoreno pitaju nadležne, kako se postupa u ovakvim situacijama?

Zašto izvršitelji odluke o oduzimanju imovine donose u vreme vanrednog stanja?

Kako i zašto Elektrodistribucija Šabac nije obavestila izvršitelje da je dugovanje izmireno?

Isidora Kovačević

Ime naše sugrađanke koja se pominje u ovom tekstu poznato redakciji.

Exit mobile version