Izložba “Svetlost duhovne revolucije”  u Biblioteci šabačkoj

U sredu, 27. jula u 12 časova u galeriji Biblioteke šabačke svečano će biti otvorena izložba u saradnji sa Udruženjem „Mlada art“ iz Beograda koje čine  umetnice Bojana Savić, Milena Vitorović, Sandra Pavlović Ranković, Sofija Rakidžić, Jelena Vitorović i Dobrinka Stojić.

Ideja o udruživanju potiče sa studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu a umetnička namera sažeta je u Manifestu Udruženja u kojem su objedinjeni različiti stvaralački impulsi i stilovi a sve u želji za ostvarivanjem duhovne revolucije, navodi se u najavi izložbe na sajtu Biblioteke šabačke. Zajedničkom izložbom umetnice žele da prikažu svoje različito stvaralaštvo koje propagira iste ciljeve, koji su usmereni i na povećanje vidljivosti osoba sa invaliditetom i marginalnih grupa sa kojima često sarađuju.

Gost izložbe je Udruženje paraplegičara Šapca a iz udruženja “Mlada art” napominju da je umetnost revolucionarna sila kao I ljubav I da treba da osvetli lepotu, rad, vrlinu kao I one koji se ne vide dovoljno.

Izložba se može pogledati do kraja leta, do 1.septembra a nosi naziv “Svetlost duhovne revolucije.”

Exit mobile version