Informacije o novom korona virusu 30.03. u 15 časova

0

U samoizolaciji 80.000 građana Srbije

Beograd, 31. mart 2020.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da je približno 290 građana naše zemlje prekršilo meru samoizolacije i protiv njih su pokrenuti postupci pred nadležnim sudovima.

Stefanović je u izjavi za Televiziju Pink rekao da je trenutno više od 80.000 građana u samoizolaciji, dodajući da oni koji ne poštuju tu meru rizikuju svoje, ali i zdravlje drugih ljudi, zbog čega ih očekuje kazna zatvora do tri godine.

Dešava se da građani koji se vrate iz inostranstva nastave normalno da se kreću jer im nije uručeno rešenje sanitarnog inspektora, naveo je on i objasnio da svi koji se vrate moraju da budu u samoizolaciji 28 dana i da ne mora svakom pojedinačno da se uruči pomenuto rešenje.

Potpredsednik Vlade je ponovio da u narednih nekoliko dana treba da pokažemo disciplinu kao narod jer su predstojeće dve nedelje ključne, odnosno prelomne tačke kada se pogleda epidemiološka situacija u drugim zemljama.

Veoma je važno, kako je istakao, da ne dođe do naglog povećanja broja zaraženih, što bi dovelo do toga da se napune bolnice i da se preoptereti zdravstveni sistem.

Takođe, stariji od 65 godina ne smeju da izlaze iz svojih kuća, a ukoliko moraju da registruju automobile umesto njih to mogu da urade njihovi potomci – deca ili unuci, pri čemu je dovoljno da im daju ovlašćenja sa kojima će oni otići da urade tehnički pregled automobila.

Informacije o novom korona virusu 30.03. u 15 časova

  1. mart 2020.

U Republici Srbiji je do 15 časova 30. marta 2020. godine registrovan0 ukupno 785 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 622 osobe od kojih je 44 pozitivno i 578 negativno na novi korona virus.

Do 15 časova, 30. marta 2020.godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 3084 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Facebook komentari

Leave A Reply