Imenovani novi vršioci dužnosti direktora javnih preduzeća i ustanova

Većina prethodnih podnela ostavke

Na drugoj hitnoj sednici Skupštine grada održanoj u ponedeljak u amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača imenovani su vršioci dužnosti direktora javnih preduzeća i ustanova. Ni ovom zasedanju nisu prisustovali odbornici liste „Nebojša Zelenović- Šabac je naš“ i „Prilika“, uz obrazloženje da nema legitimitet, budući da procesi pred svim institucijama nisu okončani.

Umesto Daniele Lovrin Gavrilović, koja je podnela ostavku, za v.d. direktora JKP „Vodovod“ imenovan je Jovan Vraneš. Dosadašnji direktor JKP „Stari grad“ Miroslav Premović razrešen je dužnosti, a na mesto vršioca dužnosti postavljen Nikola Begović. Imenovani su novi vršioci dužnosti direktora javnih preduzeća- „Parking Šabac“ Dragan Ristić, „Infrastruktura“ Milica Pavlović i Centra za socijalni rad Danijela Selenić, jer Jelena Milošević preuzima funkciju u Gradskom veću. Dosadašnji direktor Turističke organizacije grada Šapca Srđan Mitrašinović podneo je postavku, a za v.d. direktora postavljena je Nađa Gligorić. Svetlana Stanković je postavljena za v.d. direktora Kulturnog centra, budući da je Sonja Petrović Jagić podnela ostavku iz ličnih razloga.

-Izabrani vršioci dužnosti direktora su mladi, obrazovani ljudi, spremni da odgovore na izazove koji ih u budućnosti čekaju. Siguran sam da oni imaju pravu viziju razvoja našeg grada i što boljih usluga koje javna preduzeća treba da pružaju našim sugrađanima. Sednici nije prisustvovala opozicija, ali sam siguran da njima jeste mesto u parlamentu, jer samo razgovorom i argumentima možemo da napravimo boljitak za naše sugrađane. Pozivam odbornike koji su, očigledno, zavedeni pogrešnom politikom, da razmišljaju svojom glavom i da nam se ubuduće pridruže na sednicama Skupštine grada, jer to je mogućnost da izglasamo najbolja rešenja i projekte i napravimo najbolje rezultate za naše sugrađane- rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Predsednik Skupštine Nemanja Pajić naglasio je da je bilo neophodno zakazati hitnu sednicu zbog toga što su direktori javnih preduzeća podneli ostavke, a budući da su oni i članovi Štaba za vanredne situacije, morali su da budu izabrani novi da bi i Štab i javna preduzeća funkcionisala u punom kapacitetu.

-Skupština je završila svoje konstituisanje imenovanjem četiri obavezne komisije u njenom okviru. Narednu sednicu ćemo imati vrlo brzo. Očekuje nas budžet, rebalans budžeta, što u najvećoj meri zavisi od efikasnosti Gradske uprave i veća. Nadam se da ćemo na nekoj od narednih sednica biti u punom kapacitetu, sa predstavnicima opozicije. Skupština grada Šapca je najbolje mesto gde mogu da se izlože argumenti i ovde se uvek otvoreno razgovaralo o svim pitanjima. Pozivam odbornike da učestvuju u radu, jer je to u najboljem interesu naših sugrađana- naveo je Pajić.

Na mesto odbornika koji su na prošloj sednici izabrani na određene funkcije postavljeni su drugi. Valentina Lovrin Jevtić podnela je ostavku na dužnost gradskog pravobranioca, te je za zamenika postavljena Nataša Lukić Purić, diplomirani pravnik.

D.Dimitrijević

Exit mobile version