HUMANITARNI KONCERT

0

“Pesmom za dušu”

 

Humanost je jedna od najvrednijih osobina koja bi trebala da krasi svakog čoveka. Šapčani su mnogo puta do sada pokazali da je poseduju, našavši se u nevolji prijateljima, komšijama, poznanicima, pa i neznancima.

U organizaciji udruženja građana ”Napredni pokret”, u sali muzičke škole “Mihailo Vukdragović”, 19.02.2016. godine, održan je humanitarni koncert ”Pesmom za dušu”. Prihod od prodatih karata uručen je porodici deteta koje boluje od teške i retke autoimune bolesti.

U prepunoj sali, uz predivne izvorne pesme, koje su svojim glasom oplemenili Saška Padrov, Predrag Drezgić – Preša i učenici osnovne i srednje muzičke škole: Aneta Bijuklić, Irina Brodić, Zorana Mićanović i Ognjen Milićević. Uživali su svi, od izvođača do publike. Sve učesnike pratio je Šabački narodni orkestar, pod upravom istaknutog umetnika Milenka Božića. Najlepša slika dvočasovnog koncerta bilo je izvođenje završne pesme ”Ovo je Srbija”, koju su svi u sali zajedno pevali nekoliko puta.

Tanja Radovanović, predsednica ”Naprednog pokreta” ističe da su poštovanje tradicije i humanost nešto što nam vraća veru i nadu u opstanak našeg naroda i bolju budućnost.

”Ovo je prva, u nizu akcija, koje će organizovati ”Napredni pokret” – najavljuje predsednica Tanja Radovanović i još jednom zahvaljuje svim učesnicima i publici, a posebnu zahvalnost iskazuje Eparhiji šabačkoj i kolektivu muzičke škole ”Mihailo Vukdragović” na čelu sa direktorom Draganom Karićem.

Facebook komentari

Leave A Reply