Hag-ajnšpric ludilu

1

LIČNI STAV: Hanibal Kovač

Da ne bude zabune, lično sam oduševljen oslobađajućom presudom za Vojislava Šešelja! Mislim, dosta je bilo dželatisanja po Srbima u tom Tribunalu i muka mi je bilo kada su oslobađali Gotovinu, Haradinaja i ostalu bratiju. Za razliku od ove dvojice Šešelj je prošao golgotu od 12 godina tamnovanja, pritom sam se braneći. Subjektivnost u vezi nečije krivice je apsolutno prihvatljiva ali upravo zbog toga postoje sudovi gde bi svačija krivica trebalo da se objektivizira i shodno tome donese presuda po pravu i pravdi. Činjenica je da Šešelj nikada nije pucao ni po kome kao npr. Haradinaj ili Gotovina niti ga je to ikada interesovalo. Šešelj je upotrebljavao svoje jedino i najjače oružje a to su užasno jak intelekt i, mnogi će reći, prljav jezik. Dakako, to samo po sebi nije krivično delo iako se nikada nisam slagao sa njegovim političkim stavovima. U svakom slučaju Šešelj je morao biti oslobođen jer verbalni delikt nigde u demokratskom svetu nije već odavno krivično delo. Druga je stvar kako mi ovde na divljem Balkanu doživljavamo taj verbalni delikt… A što se tiče Haga i tog suda, te imbecilne tvorevine za zatiranje i satiranje svega srpskog, je druga priča. Nažalost, nije doprineo ni malo pomirenju na ovim prostorima već je svojim presudama samo bio ajnšpric sveopštem ludilu i buđenju novih sukoba na razvaljenom Balkanu… I opet, da ne bude zabune, čak i da su osudili Gotovinu, Haradinaja i još neke ubice, Šešelj je svakako morao biti oslobođen jer jednostavno nisu to isti kalibri. Ono su zlikovci a ovoga našeg možemo samo da, eventualno, ne volimo zbog politike koju vodi i zastupa.

P.S. Predizbornom ludilu dobrano je pomogla i Šešeljeva oslobađajuća presuda te će sada radikali onomad odbegli u naprednjake shvatiti da je njima ipak Šeki car. E, moj Vučiću, pa ti vidi šta ćeš sad.

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Dusan Petrovic

    Sta ce Vucic sad?! Osvojice oko 60 procenata glasova na republickom nivou,pozvati sve zainteresovane strane odlucne da povedu Srbiju u reforme i bolje sutra,oformiti vladu i preuzeti odgovornost.A Seselj? E on ce u nezasluzenu politicku penziju jer ponekad je taj prljav jezik opasniji i od samog dela!

Leave A Reply