Gužva ispred sale za vakcinaciju

Preko portala eUprave prijavilo se 432 osobe

Veliki broj sugrađana okupio se ispred ulaza u salu Ekonomske škole kako bi primili vakcinu protiv kovida- 19, a pripadnici Odeljenja komunalne milicije pokušali su da intervenišu kako bi se uspostavio red. Juče je vakcinisana 491 osoba. Prioritet imaju prijavljeni preko portala eUprave i kol centra, ali će svi koji dođu biti primljeni, ističu iz Doma zdravlja.

U toku jučerašnjeg dana vakcinisan je 491 sugrađanin, iako je preko portala prijavljeno 216.

-Veliko je interesovanje, pa smo juče vakcinisali sve zainteresovane koji nisu bili prijavljeni. Danas je prijavljeno 432 osobe, duplo više, a do 11 sati već vakcinisano 311. Nastavićemo sa vakcinacijom svih zainteresovanih. Jutros smo i pre otvaranja punkta zatekli veliku gužvu i sugrađane koji su pohrlili da se vakcinišu i to nas raduje. Apelujemo da se odazovu na vakcinaciju, jer je to jedina mera u borbi protiv kovida- 19- navela je direktorka Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ dr Jasmina Stanković.

Direktor Veterinarskog specijalističkog instituta Šabac Nikola Milutinović naveo je da su juče svi zaposleni u toj ustanovi vakcinisani, te da je i on došao da učini isto.

-Smatramo da je to naša dužnost i obaveza. Mi smo od samog početka, 11  meseci, uključeni u borbu protiv korone, mukotrpno smo radili sve vreme bez dana pauze. U tom periodu smo sve PCR analize izdavali u istom danu, što je mnogo pomoglo zdravstvenom sistemu. Država je odgovorna prema svim građanima, to je moglo da se vidi od početka pandemije. Obezbedila je dovoljan broj testova na samom početku i dovoljne količine dezinfekcionih sredstava. Raduje me što vidim da se ljudi masovno vakcinišu, imamo dovoljan broj vakcina. Nažalost, bile su potrebne i bolničke postelje, respiratori, kiseonička mesta, sve smo to imali za razliku od bogatijih država. Mediji unose zabunu o tome da li se treba vakcinisati ili ne, da li valja ili ne neka vakcina. Imamo izbor da li da se vakcinišemo i da nastavimo da živimo normalno kao do sada ili da se ne vakcinišemo, živimo u strahu i štitimo se i budite sigurni u jednom trenutku budemo zaraženi, pa kako ko prođe. Apelujem na sve građane da izađu u što većem broju i obave vakcinaciju, da dočekamo leto zdravi i vratimo se svim našim aktivnostima- istakao je Miutinović.

Pored već isporučenih 1.860, jutros je stiglo novih 1.560 doza. Kadar za vakcinaciju je povećan, pa je sada za taj posao zaduženo sedam lekara i 14 medicinskih sestara.

D.Dimitrijević

Exit mobile version