Gradonačelnik održao sastanak sa direktorima zdravstvenih ustanova

Prvog radnog dana gradonačelnik dr Aleksandar Pajić održao je sastanak sa direktorima šabačkih zdravstvenih ustanova povodom trenutne epidemiološke situacije i povećanja broja obolelih od korona virusa.

-Zbog prioriteta koji su u radu gradonačelnika bitni kao komandant kriznog štaba zakazao sam sastanak sa direktorima zdravstvenih ustanova, pre svega Zavoda za javno zdravlje, Opšte bolnice, Doma zdravlja Šabac, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, a u vezi sa pogoršanjem epidemiološke situacije. Po izveštaju Zavoda, u poslednja 24 sata imamo 10 novoobolelih. To je drastično pogoršanje epidemiološke situacije i zato apelujemo na naše sugrađane da se pridržavaju mera kriznog štaba Republike Srbije, da vode računa o kontaktima, higijeni, nošenju zaštitnih maski i svim drugim elementima bitnim za prevenciju i sprečavanje širenja kovida-19- naveo je dr Pajić.

Ukoliko naredni izveštaj Zavoda bude još nepovoljniji, Pajić je najavio zakazivanje Štaba za vanredne situacije u punom sastavu, kako bi se razgovaralo o tome šta Grad može da preduzme u cilju sprečavanja daljeg širenja kovida- 19.

 

Exit mobile version