Građani najbolje znaju svoje potrebe

budzet-1Grad Šabac, u saradnji sa BIRN-om, i ove godine učestvuje u projektu participativnog budžetiranja, odnosno u procesu uključivanja građana u odlučivanje o lokalnim budžetima.

Od ponedeljka 17. oktobra, članovi gradskog tima za participativno budžetiranje anketiraju građane Šapca putem upitnika, na kojima se mogu ispisati predlozi i ideje za uređenje grada, koje će biti finansirani iz gradskog budžeta.

Danas su članovi gradskog tima za participativno budžetiranje, ispred nove robne kuće, razgovarali sa građanima Šapca o procesu učešća u odlučivanju o budžetu zajednice. Postupak podrazumeva udruživanje svih aktera koji mogu doprineti kvalitetnoj i transparentnoj raspodeli javnog novca.

Marija Knežević iz Odeljenja za finansije u Gradskoj upravi Šapca i član gradskog tima za participativno budžetiranje, kaže da su za četiri dana, koliko traje anketiranje, zadovoljni odzivom i učešćem Šapčana.

– Pored štandova koje smo postavljali na nekoliko lokacija u gradu, sugrađani sa gradskog i seoskog područja do 31. oktobra mogu dati svoje predloge popunjavanjem anketnih listića na Jedinstvom šalteru i u Odeljenju za finansije Gradske uprave grada Šapca, ili u mesnim kancelarijama. Građani najbolje znaju svoje potrebe i najbolje mogu predložiti šta je njihovoj mesnoj zajednici, njihovom selu ili delu grada neophodno bi se podigao kvalitet života. Ovde ne govorimo o velikim projektima već o infrastrukturi koja će naš kraj učiniti lepšim mestom za život, bilo da su to dečja igrališta, uređen park, sređeni trotoari, novi drvoredi, kazala je Marija Knežević.

Građani mogu popuniti upitnik i elektronskim putem, na sajtu grada Šapca: http://sabac.rs/aktuelnosti/participativno-budzetiranje.htm

Exit mobile version