Građani da se izjasne: Da li su za Dušana Petrovića ili Aleksandra Vučića?

5

Konferencija za novinare Srpske napredne stranke – Referendumsko pitanje u gradu:

Na današnjoj konferenciji za novinare čelnici Srpske napredne stranke u gradu ukazali su na zloupotrebe od strane gradske uprave i prvog čoveka grada, koji u svojim javnim nastupima navode da su sredstvima Grada renovirali Dom kulture u Maovima i asfaltirali put od Varne do Bogosavca, što je, kako ističu, netačno.

-Srpska napredna stranka ne želi da dosađuje građanima predizbornom kampanjom dok izbori ne budu raspisani, ali kap koja je prelila čašu je izjava gradonačelnika u Maovima da su sredstva za rekonstrukciju i sanaciju Doma kulture utrošena od gradskog budžeta, a prava istina je da su građani svojim prilozima od ukupno 500 hiljada dinara i svojim samostalnim radom renovirali dom. Između ostalog, u toj izjavi je i najava da su sredstva potrošena za asfaltni put od Varne do Bogosavca, a to je urađeno još daleke 2006. godine. Nastavlja se praksa u kojoj gradska vlast lažima pokušava da građanima dočara da radi nešto, a istina je sasvim drugačija- navodi dr Boban Birmančević, ističući da se pružni prelaz u Majuru izvodi upravo pod patronatom ministarstva i „Železnica Srbije“, da su sanacije i sva sredstva za otklanjanje posledica od poplava dobijena od Vlade i da su potpisani novi ugovori na 870 hiljada evra sa dva ministarstva za izgradnju kolektora i sanaciju posledica od poplava.

Predsednik Saveta MZ „Maovi“ Vladan Pavlović je istakao da ni posle niza zahteva Gradskoj upravi da odobri sredstva iz budžeta grada za sanaciju Doma kulture nisu dobili nikakav odgovor, te da su odlučili da u sanaciju krenu samostalno i počeli da prilkupljaju sredstva po selu.

-Gradonačelnik je došao da bismo pričali o povraćaju sredstava od poreza, ali priča je otišla u kontrasmeru i svela se na to da Gradska uprava finansira renoviranje Doma koje je u toku, što je netačno. Polovinom novembra izvršena je kompletna sanacija doma koja je trajala oko četiri i po meseca i obuhvaćeni su stolarija, fasada, limarski radovi i kompletni molersko- fasaderski radovi na zidovima. Skupili smo oko 500 hiljada dinara od oko sto građana. Oni koji nisu mogli da pomognu finansijski, pomogli su svojim radom. Od Grada nismo ništa dobili, osim povraćaja sredstava od poreza na imovinu koja smo iskoristili na šljunčenje nekategorisanih puteva. Ti radovi su obavljeni polovinom oktobra i njihova vrednost je 230 hiljada dinara- naveo je Pavlović.

Član Izbornog štaba dr Slobodan Popović smatra da je mnogo je primera tzv. dobre volje, odnosno folirantske politike vlasti da tuđe zasluge pripišu sebi, te da u ovakvom političkom ambijentu grad ne može ekonomski i privredno da se uzdigne.

-Izborno proleće je pred nama, a svi linkovi prema institucijama sistema su nam prekinuti zbog njihovog lošeg rada unazad petnaest godina. Zbog Dušana Petrovića sve investicije zaobilaze ovaj grad, stopa nezaposlenosti u gradu je 20 posto, a u okruženju je duplo manja. Bili smo reper za region u svim segmentima bitisanja, a sad nas svi obilaze. Ako se nastavi ovaj trend sledeće četiri godine, grad će ostati bez novih investicija i radnih mesta. Sa praznom kasom i minusima u svakom javnom preduzeću, ne možemo da dajemo desetine hiljada evra za „Pozorišno proleće“. Treba postaviti refuerendumsko pitanje ovog grada: Dušan Petrović ili premijer Aleksandar Vučić – zaključuje dr Popović.

D.D.

Facebook komentari

Discussion5 Comments

  1. Referendumsko pitanje, lokalni lider ili aktuelni premijer. Pa doktore svaka čast, što se ne postavi referendumsko pitanje Dušan Petrović ili ti, hrabri ničim postavljeni političaru-

  2. Znači li to doktore da Vučić namerno stopira investicije za grad Šabac, jer on nema vlast u ovom gradu? Jedan pravi političar ne bi smeo sebi da dozvoli takvu izjavu i priznanje pred gradjanima, da njegov predsednik stranke i premijer ove države selektivno podržava razvoj onih gradova gde je on na vlasti. Ako je tako, gradjani ne treba da glasaju za Vašu opciju, ali ni za ovu opciju koja je sada na vlasti, jer ukoliko ona ostane investicija uopšte neće biti u ovom gradu. To ste Vi rekli.

  3. NISMO NI ZA JEDNOG OJADILI SU NAS NEZNA SE KOJI VISE TESKO NAMA RADNICIMA,SELJACIMA,PENZIONERIMA I OVOJ DECI STO SU ZAVRSILI SKOLE,FAKULTETE A NEMAJU GDE DA RADE JEDINO DA BUDU SLUGE ZAPADU,AMERICI

Leave A Reply