Gojko Lazarev

2

Lični stav: Hanibal Kovač

 

Znači, uhapsiše čoveka pod optužbom – mito-korupcija, muda-sarma, i šta sve još ne. Lepo se čoveku, onako narodski rečeno, usrali u život jer eto tako su hteli a i može im se. Da, još da primetim kad uhapse nekog žešćeg kriminalca, pedofila ili manijaka nama novinarima i medijima uopšte daju samo inicijale onih koje za muda treba obesiti jer se poštuje prezumcija nevinosti i vodi se računa o porodici toga i toga kriminalca. E, sad, kad uhapsiše Gojka objaviše mu i sliku, puno ime i prezime i samo je falio matični broj. Mislim, gde je tu princip o prezumciji nevinosti i zaštiti porodice dok se ne uđe u sudski, tj. dokazni postupak koji podrazumeva, naravno, i odbranu. Malo mi je sumnjivo i nesuvislo da je od svih mogućih predmeta problematičan baš taj vezan za carinu i nekog tipa iz Pančeva koji je osuđen na samo sedam meseci zatvora. Kao, Gojko uzeo kintu da taj bivši carinik ne ide u zatvor još tih par meseci na dosluženje. Pazite, ja sam bio u zatvoru, skoro pet meseci, i to zaista nije ništa kada se uzme u obzir da postoje kazne od 10 i više godina robije. Hoću da kažem, zdrav razum govori, da ako su hteli da Gojka nameste trebali su da bar toliko budu pametni da nađu neki ozbiljnije predmet a ne onaj koji tek treba da dobije tzv. pravosnažnost i koji Apelacioni sud, u kome Gojko nije član, treba da presudi. Sumnjivo da sumnjivije ne može biti. Čuj, uzeo neko par stoja eura i to niko drugi nego predsednik šabačkog Višeg suda… U ovoj zemlji je sve predstava i to počev od premijera, koji optuži npr. Kosmajca da je najveći diler droge na Balkanu a onda se ispostavi da, pošto nemaju šta da nađu, da taj Kosmajac ipak treba da odgovara jer je utajio 4 i po hiljade eura poreza. Verujte mi, kao da gledam, isti je slučaj i sa Gojkom Lazarevim jer se vođama zamerio zbog onih silnih rehabilitacija koje su komunisti onomad presuđivali preko kolena i nišana a vrhunac je, svakako, taj što je rehabilitovao i žandarma Bogdana Lončara koga je ubio onaj zlikovac Žikica Jovanović – Španac. Deca tih bandita i uopšte smrdljivih posleratnih komunista takve stvari ne praštaju i sada kada su se opet dokopali položaja trebalo je Gojku Lazarevu javno, pred celim svetom i njegovom ćerkom, otkinuti glavu. Nema veze, Gojko nije poslušnik i neka sa ponosom i filozofskim mirom iskulira taj pritvor koji su mu odredili! Istorija će da sudi i vreme će pokazati.

P.S. Vrane i somovi ulovljeni na durdubak veruju u televizijske predstave premijera i njegovih poslušnika. Naravno da radosti nikada kraja kod onih koji razmišljaju mozgom televizora i Velikog nam vođe! BIA, CIA i ostale paravanske firme su samo izgovor za malu decu u totalitarnim režimima. A sumnjivo je i to, ta permanentna ostrvljenost na Šabac, hapsiti privrednike, bankare pa sad i sudije, predsednike sudova, izmisliti apokaliptičnu poplavu kada su Obrenovac i Krupanj devastirani od bujica… I uopšte šiljenje one stvari kada je naš grad u pitanju mi onako kiselo ide na … Šta ćeš kad smo vazda moćnicima iz Beograda opozicija.

Facebook komentari

Discussion2 Comments

  1. Srećan je onaj čiji posao i sam opstanak u društvu ne zavise od politike.
    Ako danas uopšte ima takvih, želim da im poručim da su oni zaista srećni ljudi.
    Upoznajete najprljavije igre, najgore ljude u svom poslu i svedoci ste kako oni koji su to najmanje zaslužili, odlučuju o Vašem životu. Tako je u Srbiji.
    A kada tako srčano branimo nekog, treba da znamo da mi nismo sa tom osobom 24h, da mi ne živimo sa tobom osobom, da u datom momentu nismo na istom mestu, tako da ne možemo sa sigurnošću reći da je neko nevin. Postoji ta navedena mogućnost podmetanja, osvete te jedne strane, ali isto tako i mogućnost korupcije sa druge strane. Uvek sam se čudila onima, koji brane nekoga sa takvom sigurnošću. To u meni odmah budi sumnju.

Leave A Reply