Film “Uskrs, grad i rokenrol” u Kulturnom centru

Kulturni centar Šapca i Kinematika predstavljaju film “Uskrs, grad i rokenrol“ režisera Ivana Velisaljevića o najstarijem RNR festivalu u gradu: Uskršnjem rok maratonu.

Premijera filma je u petak, 30. septembra u 20 sati u sali Kulturnog centra i traje 29 minuta a ulaz je slobodan. Scenario su radili Ivan Velisaljević i Katarina Janković Popović a film je urađen u produkciji Kulturnog centra Šabac.

 ,,Značaj lokalne scene je ogroman jer je svaki bend na svetu jednom bio mali lokalni bend,” poruka je ovog filma.

Film je osvojio nagradu publike na Dok’n’Ritam festivalu ove godine u konkurenciji od 23 filma, kao i učešće na dokuMfest-u gde je osvojena nagrada Special mention i učešće na festivalu DORF gde je ušao u izbor službene selekcije.

Uskršnji rok maraton je festival koji se u Šapcu organizuje na Uskrs od 1993. godine. Priča o festivalu je i priča o samom gradu i Šabačkoj rok sceni u poslednje tri dekade – o bendovima Goblini, Ništa ali logopedi i dr. Na filmu se radilo više od godinu dana a u njega je sažeta suština urbane gradske scene od 1993. godine. Tokom rada na projektu, pregledana je arhivska građa a i razgovaralo se sa mnogim savremenicima aktuelne šabačke rokenrol scene.

A.Giner

Exit mobile version