Dronovi, klo(v)novi, oni, ovi…

Rijaliti Srbija

Jeste bilo pomalo neočekivano, zbunjujuće, depresivno čak, da je počeo Treći svetski rat a da Srbija još uvek ne uzima učešće u istom. Mi koji smo počinjali belosvetske ratove ili davali veliki doprinos tim globalnim sukobima danas i ovde zavukli smo se pod tamo neki kamen i čekamo da vidimo šta će se sve zbiti pa da se nekako smestimo u taj novi poredak, kakav god on bio.

Rat a bez nas najvećih junaka na planeti! O, zar se i to može? Međutim, to je bio samo privid, trenutak nepažnje, naš neizdrž oličen u liku Predsednika svih Srba, zloglasnom i obožavanom AV, izleteo je poput puščanog metka i pogodio, ni manje ni više nego, jednog drona!!! Da, da, narode slobodarski to je naša hrabra vojska protivvazdušnom odbranom i uz sasluživanje MIG-ova oborila neprijateljsku letelicu koja je negde tamo na granici (administrativnim prelazima) sa Kosovom snimala neku svadbu a malo bacala oko kamere i na naše kasarne i druge vojne objekte.

Nemajući kud, samozvani Vrhovni komandant Aca naredio je najviši stepen borbene gotovosti što je praktično značilo da – dron mora pasti! I pao je. Samo ima jedna mala začkoljica, niko ne zna gde jerbo nismo videli da su se Vrhovni i vojna kamarila slikali sa pomenutim „strašnim“ oruđem kao lovci sa svojim plenom jer ta ekipa obično ne propušta takve zicere.

Onda su Vučićevi klo(v)novi preko medija sa nacionalnom frekvencijom i putem blatoida krenuli da spinuju priču o tome kako je Srbija vojna sila, kako obara opasne dronove kao od šale i da to svi koji nam prete treba da imnaju na umu. A cela papazjanija se zakuvala zbog, navodno, registarskih tablica u našoj „južnoj pokrajini“.

Kosovska vlada na čelu sa kurčevitim Kurtijem traži da se ispoštuje Briselski sporazum (potpisao 2013. godine Ivica Dačić tadašnji premijer) i da se „statusno neutralne“ tablice na automobilima preinače u one koje potvrđuju status KiM kao države. Za Srbe sa severa Kosova ovo je neprihvatljivo jer oni priznaju samo Srbiju kao svoju državu, pa su kao onaj čobanin iz priče koji se naljutio na selo pa sebi odsekao polni organ i svi Srbi funkcioneri napustili sve kosovske institucije i tako dodatno zakomplikovali i inače osetljivu situaciju a to što su Srbi južno od Ibra odavno legli na tu rudu kao i mnoge druge i prihvatili realnost to „mudro rukovodstvo“ iz Beograda i njihove pulene u Severnoj Mitrovici koji se odazivaju na ime Srpska lista, nimalo ne zanima.

I sad smo došli do pred sama vrata rata (prema porukama koje se šalju umornoj javnosti ovdašnjoj) iako je i vrapcima na grani jasno da je posredi još jedna muljaža i skretanje pažnje sa pravih, životnih, problema građana koji usled nesnosne inflacije i opšte nesigurnosti jedva sastavljaju kraj sa krajem.

Sreća je u nesreći što ti građani žive u „zlatnom dobu“. Milioni pravih, ozbiljnih, problema koji se ne rešavaju, od zagađenja vazduha, zemlje, vode, do mafijaških građevinskih poduhvata, afera ministara i pripadajućih lopovskih članova SNS-a, brljotina lokalnih naprednjačkih kabadahija i ugrožavanja novinara iz tzv. nezavisnih medija, nasilja koje se širi poput kancera unutar društva, sve to ćemo turiti pod tepih i brže, jače, bolje zaratiti sa neprijateljem ko god on bio, nama je svejedno da li su to oni ili ovi, pravda je na našoj (srpskoj) strani i danas kao i 1999. godine kada smo takvi lepi i pametni kakvim nas je Bog stvorio zaratili sa celim Zapadnim svetom, a znamo i kako se to završilo.  I zna to i ovaj naš Firer zato se tako i vrpolji, i bi i ne bi, zna on iz iskustva da se što se više opire dublje će mu ući sve ono što mu spremaju iz kuhinje „međunarodne zajednice“ i sa Zapada i sa Istoka.

Vreme ističe, odluke se moraju doneti ma koliko bile bolne po njega samog iako on tvrdi u svojim beskrajnim „obraćanjima“ da sve što radi radi za dobrobit Srbije i naroda. Molimo te, o veliki Vođo, nemoj nas više braniti. I onomad kada ste Ti, tvoj politički otac i kasnije osuđeni ratni zločinac Voja Šešeljuga, sa sve Slobom, Ivicom, Vulinom i bratijom to činili padale su bombe po našim glavama a vi ste se svi (osim Slobe) izvukli i evo vas opet na braniku otadžbine spremni da date svoj život za narod i državu. A-ha, kako da ne.

Većina naroda serbskog ima pamćenje kišne gliste ali ipak – ne preterujte. Ko priziva rat dabogda mu bio u kući. I neka vas naivni građani i građanke zemlje Srbije ne zavaraju Predsednik i hor njegovih papagaja koji ponavljaju: mir, mir, mi smo za mir, samo mir, mir… Tako je i Hitler govorio mnogo puta u godinama koje su prethodile Drugom svetskom ratu a koji je upravo on započeo i vodio agresijom na suverene države sa sve genocidom i bezbrojnim ratnim zločinima (pogledati pod: ruska invazija na Ukrajinu od februara 2022. godine).

Kažu da istorijski događaji na premijeri budu u formi drame a u repriznim izdanjima poprime oblik, ukus i miris, farse. Sami izaberite kako biste nazvali ovo što je na sceni u našem putujućem pozorištu „u ovo strašno doba“.

Piše: Dragan Karalazić

Exit mobile version