Dr Popoviću!

4

LIČNI STAV:  HANIBAL KOVAČ

Pope, jes` ti lud… Pa znaš li ti ko ti je otac? Bre, gradsko dete, intelektualac, ozbiljan čovek, lekar, otac…. Šta je tebi da naložiš takva saopštenja za javnost… Kakvo Zavod za javno zdravlje koje je nadležno za epidemije i zarazne bolesti?… Ili je Baletan samosvojno „otšelio“ a nije, jer po funkciji nesmije! Dakle, imaš kriminal otkriven među ginekolozima i u porodilištu a ti direktor…. Da sam znao, dok je Zora bila, koju zaista mnogo volim, isto bih udario… Matična služba i rođaka iz iste, kojoj je beba preminula, u apoteci u Glavnoj ulici mi reče, da su ti ginekolozi bolesnici i hohštapleri… Znao sam ja to odavno jer i moju Draganu umalo nisu ubili, presekli joj arterijski krvni sud pri tzv. epiziotomiji, al` na sreću preživela. Kćer mi se rodila, tu isto, uz pok. dr Isakovića, koji takve stvari nije radio ako nije baš morao… Ali danas imaš 80% hohštaplera, koji porodiljama otimaju pare u privatnim ordinacijama a porađaju ih kod tebe u bolnici, jer ti si direktor! I sad kažeš da ja lažem, da su ti tvoji ginekolozi brutalno pobili 7 naših sugrađana, uz nemušto objašnjenje koje ni pas s` maslom ne bi pojeo. Vidi… svi imaju klinike, privatne, brdo para, sinove i kćeri zaposlene tu kod tebe i kao ja serem i bavim se politikom…. Šabac je mali grad i ne znam kuda ćemo se ti i ja sakriti jednoga dana posle politike. Ja volim Zvezdu, ti Partizan ili obrnuto ali i Čović i Kokeza su kurtoni…. Metafora za Đilasa i Vučića… Jebote Beograd i šta petljaš Zavod za javno zdravlje u suštinu priče, kada to nema veze sa mozgom… Meni će neki doktor kurton, koji kara pacijentkinje koje upozna na abortusu da spočitava pomoć u svakoj drugoj rečenici… Pa znaš li ti koliko je meni mirna savest?! Bebe su nažalost mrtve, neke porodice su očajne, pa neka su i Romske i maloletničke, pa neka i nemaju para… A gde je ta vaša jebena Hipokratova zakletva i bre ljudskost pre svega?… A ti se i dalje bavi politikom a ja neću…. Hvala!

P.S.

Pročitaj komentare na „Šabačkim vestima“, „Danasu“ i nebitnim i nevažnim „Podrinskim“! Te žene, sa svojim iskustvima, neka ti budu parametar… Jebo državu i medicinu gde selektivno zdravstvo postoji… A ti piši saopštenja, možda i ti kao Birma i „plivač“, postaneš poslanik… Ruši, ako imaš moć ili si govno!

Facebook komentari

Discussion4 Comments

 1. Maja Grujičić

  Pare, pare, pare…daj, daj, grabi, otimaj kakve zakletve, kakva etika.
  Čija si ti, ko ti je vodio trudnoću privatno, jesi platila da ti bude taj na porođaju, jesi platila carski, jesi platila epidural…platila, dala, koliko, više, častila na plaćeno…dokle bre bagro izvitoperena pljujem vam na vaše doktorsko zvanje.
  Epidural je besplatan od pre par godina i konačno dostupan i u zemlji Srbiji i našim mučenicima, da i one osete blagodeti 20-og veka u 21-om…i…pita te anesteziolog kada dodješ kod njega na razgovor da li želite epidural i ti sva srećna kažeš DA, glasnije nego kada si se udavala. On to evidentira i kaže BIĆE i nasmeši ti se u fazonu BUDALO!
  A ti onda krišom tražiš broj telefona doktora anesteziologa koji će ti dati epidural, zoveš ga pa tebi neprijatno što ćeš da ga pitaš eto da li bi on bio ljubazan i dao ti na porođaju epidural koji ti je država besplatno omogućila a ti njemu platila 50 eura…inače to je cena “besplatnog” epidurala u Šapcu!!!
  Hvala ti državo što nas tvoje džabe košta novca i novca i dostojanstva!

  • Podrinske

   Poštovana Majo,
   verovatno da je sve ovo što ste napisali tačno. Međutim, tema je delikatna i moramo biti obazrivi kod objavljivanja ovakvih komentara. U “Podrinskim” važi pravilo da nema cenzure ali došli smo u situaciju da “BAGRA” sve ono što se njima spočitava spinovanjem pripiše čestitim ljudima i njih okrivi za ono što su sami uradili. I, upravo, u Opštoj bolnici Šabac, u službi anestezije radi i jedan čestit lekar koji je, upravo zbog toga, u nemilosti “menadžmenta” ove zdravstvene ustanove i nad kojim se vrši stravičan pritisak. Samo zato što se njegova životna filozofija “da je on postao lekar zato što je želeo da pomaže ljudima i da je tu zbog bolesnog naroda a ne oni zbog njega”. Nažalost velikoj većini njegovih kolega, koji su preko stranaka došli na neka rukovodeća mesta, njegovo mišljenje smeta jer je suprotno od njihovog.
   Srdačan pozdrav
   Ivan Kovačević

 2. A ovaj tekst nije bavljenje politikom?
  Politikom se ne bave ljudi samo u skupstinskim klupama.
  Mene jedno brine.
  Izdaju se državni lokali naših firmi svuda. A one se izmeštaju. Jesmo li mi totalno bankrotirali? Ako jesmo, neka nam to javno neko kaže.
  Mislim da je to važnije pitanje od pominjanja jednog čoveka.
  Jel Šabac bankrotirao?

 3. Selektivno lecenje u Srbiji nije novost. Ako nemaš novac, u državnoj bolnici ne možeš da se operišeš. Zakazuju se kontrolni pregledi do 9 meseci. Da li je to loša organizacija uprave bolnice, ili mogucnost za korupciju, ili sve nas zdravstveni radnici ucenjuju time što ih ima malo, jer se plašimo da nam i oni ne odu? To su pitanja za vrh ove države.Oni treba da kažu, da li siromašni imaju pravo u ovoj zemlji da se leče i da žive. Ili, je bitno, samo doktorima dati par hiljada evra platu? ( ima i divnih doktora, da se ne ogrešim). Pa, nisu samo oni završili visoke škole. Deo teksta koji je ovde vezan za ljudskost i strašnu zloupotrebu svog radnog mesta jednog broja lekara je tačan, i to svi znaju. Ali izgleda da Srbi su navikli da trpe baš sve.

Leave A Reply