Dom zdravlja Šabac dobio devet od traženih deset specijalizacija

20161011_1003571

Dom zdravlja Šabac dobio je devet od traženih deset specijalizacija, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Od tog broja, odobreno je pet iz opšte, jedna iz urgentne i tri specijalizacije iz pedijatrije. Kako je istakao direktor dr Branko Vujković, Dom zdravlja Šabac će u narednom periodu postaviti usavršavanje zaposlenih kao imperativ. Od ukupno 118 lekara, njih 74, odnosno preko 60 posto zaposlenih lekara, su specijalisti.

 -Jedan od naših ključnih ciljeva je da svi lekari budu specijalisti. Tendencija će biti da izabrani lekari opšte medicine budu specijalisti opšte medicine, jer sigurno je da postoji razlika u kvalitetu rada specijalista i onih koji su tek završili fakultet i stekli zvanje lekara opšte medicine. Dom zdravlja Šabac će nastaviti i dalje uz podršku Grada da stvara prilike mladim Šapčanima zdravstvene struke da rade u svom gradu- rekao je dr Vujković i podsetio da se iz gradskog budžeta finansira zapošljavanje 18 lekara i 16 medicinskih tehničara.

On je dodao da ga posebno raduju tri specijalizacije iz pedijatrije, jer je jedan od ključnih prioriteta zdravstvene politike rukovodstva briga o deci i njihovoj zdravstvenoj zaštiti i stvaranje  uslova za njihovo zdravo i bezbedno odrastanje.

Dr Mirjana Vasić Ilić radi osam godina u službi zdravstvene zaštite odraslog stanovništva Doma zdravlja Šabac.

-Srećna sam što mi se pružila prilika da usavršim svoje znanje i radim u oblasti pedijatrije. Specijalizacija će mi omogućiti da dalje usavršavam svoj profesionalni rad i iskoristim stečeno znanje najbolje što mogu- navela je dr Vasić Ilić.

Dr Vesna Popović Tanasić radi petnaest godina u opštoj medicini u seoskoj ambulanti. Ona je istakla da je kao i njene kolege presrećna, jer im je pružena mogućnost da se stručno usavršavaju i na svojim radnim mestima pruže mnogo kvalitetniju zdravstvenu zaštitu nego do sada. Proces učenja se ne završava sa sticanjem diplome, medicina se uči ceo život, istakla je dr Popović Tanasić.

Direktor Doma zdravlja Šabac je naglasio da će ta ustanova nastaviti da kroz razne vidove projektnih aktivnosti finansira zapošljavanje zdravstvenih radnika, kako bi kvalitet zdravstvene zaštite u Šapcu bio primer dobre prakse u zemlji.

D.Dimitrijević

Exit mobile version