Dodela nagrada i priznanja

Internacionalni teatarski festival INTEF u Mišaru

Internacionalni teatarski festival INTEF ceremonijom dodele nagrada svečano je zatvoren u prošli četvrtak. U ime grada Šapca događaju su prisustvovale Jelena Milošević, članica Gradskog veća i Nađa Gligorić, v.d. direktora Turističke organizacije grada Šapca.

-Izuzetno mi je drago što su učesnici u velikom broju posetili naš grad i nadam se da iz njega nose lepe uspomene, kao i da će se prvom prilikom u njega vratiti jer ovde uvek imaju prijatelje. U izvođenju predstava se video ogroman talenat, trud i zalaganje mladih ljudi što je razlog više da sledeće godine ovaj Festival uvrstimo samostalno u kalendar manifestacija Turističke organizacije grada Šapca – istakla je Gligorićeva.

Po oceni publike najbolja je predstava „Pelikan“ u izvođenju Nezavisne mladinske scene iz Skoplja sa ocenom 4,71.

Po oceni žirija učesnika najbolja ženska uloga u omladinskoj selekciji pripala je Teodori Tomić, dok je najbolja muška pripala Nikoli Maletiću, a u studentskoj selekciji Festivala najbolja ženska uloga pripala je Tamari Milojković, dok je najbolja muška pripala Tanasiju Ćakiću. Najbolja predstava na festivalu po oceni žirija učesnika je „Pelikan“, Nezavisne mladinske scene iz Skoplja.

Po oceni stručnog žirija najbolja muška uloga u studentskoj selekciji pripala je Anetu Blažovskom, dok je najbolja ženska pripala Mariji Kondovskoj. Najbolja predstava u studentskoj selekciji je predstava „Pelikan“.

Nagrada za vizuelni identitet predstave “Vladislav Lalicki” pripala je predstavi “Hameln”, nagrada za mušku epizodnu ulogu “Cane Firaunović” Aleksi Svilarovu, a nagrada za žensku epizodnu ulogu “Ana Milanović” Jeleni Mihajlović.

Nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu “Milenko Zablaćanski” otišla je u ruke Nemanje Nikolovskog, dok je nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu “Branka Crnomarković” otišla u ruke Teodore Tomić.

Nagrada za najbolju režiju “Aleksandar Aca Ognjanović” pripala je Dušanu Matejiću.

Nagrada “Vožd” za najbolju predstavu u celini pripala je predstavi “Miris života unazad”, Akademskog pozorišta SKC Niš.

Exit mobile version