Direktorka OŠ „Jevrem Obrenović“ razrešena dužnosti

POLITIČKI TEROR SNS-A SVE BRUTALNIJI

Kako „Podrinske“ zvanično saznaju ministar prosvete Mladen Šarčević razrešio je direktorku Osnovne škole „Jevrem Obrenović“, Jelenu Jevrić a na njeno mesto, za vršioca dužnosti direktora, imenovao Svetlanu Stanković, istaknuti aktivistkinju Srpske napredne stranke i odbornicu SNS-a u Skupštini grada Šapca.

Ministar Šarčević
Dr Aleksandar Pajić

U celoj ovoj ujdurmi ključnu ulogu, kažu, odigrao je „specijalni savetnik“ u ministarstvu prosvete dr Aleksandar Pajić. Nije tajna da među šabačkim naprednjacima vlada veliko nezadovoljstvo a sve je kulminiralo činjenicom da je, prema nedavnim istraživanjima koja su oni sami sproveli u Šapcu, rejting naprednjaka je pao na oko 30% što jasno pokazuje da ni na sledećemi izborima neće osvojiti, tako čekanu, vlast u Šapcu. A mnogo je „gladnih usta“ i „nenamirenih“ aktivista ove stranje koji su i definitivno izgubili strpljenje i prete da neće više ništa da rade za stranku. Takođe, veliki je poroblem što aktivisti ove stranke ne prolaze ni na jednom izboru za neku značajnu funkciju. Primer Mladena Lazića je bio inicijalna kapisla da, ono što ne mogu legalno i demokratski, naprednjaci ostvaruju terorom i hajdučijom osokoljeni činjenicom da je Srbija zemlja bez zakona ali i da je danas došlo njihovo verme te da mogu da rade šta hoće bez ikakvih posledica. A takvu šansu ne treba propuštati.

Svetlana Stanković, nova V.D. direktorka govori ja jednom od naprednjačkih protesta u Šapcu

Za večeras, u 18 časova, u OŠ „Jevrem Obrenović“ zakazan je roditeljski sastanak a posle toga i sastanak Sindikata ove škole koji treba da odluče da li će zaposleni u ovoj ustanovi stupiti u opravdani štrajk radi odbrane svojih elementarnih prava.

U ovom slučaju nisu u pitanju samo personalna rešenje, mada su i ona veoma važna, već činjenica da bezakonjem i besčašću Srpska napredna stranka u rijaliti program Srbije gura najvažniju instituciju u državi – školu. A u kakvom se stanju nalazi naše školstvo ne treba ni komentarisati.

– Na nama, roditeljima dece koja idu ne samo u ovu nego i u bilo koju drugu školu u Šapcu na svim prosvetnim radnicima ali i na čestitim građanima je velika odgovornost da ne dozvolimo da se ova „prosvetna“ sramota sprovede u našem gradu.

Zaštitimo našu decu tako što ćemo sprečiti da se sramna, nezakonita i nerazumna Uredba ministra Šarčevića sprovede u delo. I, budimo jedinstveni u zahtevima da svi učesnici u ovoj ujdurmi moraju da podnesu ostavke na svoje funkcije – kažu u „Jevremovoj“ školi.

Ivan Kovačević  

Exit mobile version