Desnica organizuje protest u Šabcu na Sretenje

“NA ŠABAC JE ŠVABA UDARIO”

Srpska desnica organizuje danas, na Sretenje 15. februara, ispred zgrade Gradske uprave u Gospodar Jevremovoj ulici u Šabcu protest za smenu aktuelne gradske vlasti koju predvodi Nebojša Zelenović. Desničari su skup nazvali „Veliki patrotski miting protiv izdajničke vlasti!“. (najava protesta iz „PRAVDE“ – http://www.pravda.rs/lat/2020/2/14/zelenovic-u-problemu-desnica-organizuje-masovni-protest-u-sabcu-na-sretenje/)

Mnogi Šapčani smatraju da je dolazak nekog kao što je Miša Vacić već viđen u istoriji slobodarskog grada koji je za svoja stradanja i za herojski otpor u Prvom svetskom ratu, dobio tri visoka priznanja (jedini u Srbiji):

Međutim, Šabac je glavni grad “Čivijaške Republike” i grad gostoljubivih ljudi i dobrih domaćina, grad otvorenog srca, grad demokratije, grad velikog duha i humora pa u gradu vlada mišljenje da i Miši Vaciću treba poželeti dobrodošlicu i poželeti mu prijatno popodne u našem gradu.

A kako to drugačije učiniti nego, u čivijaškom duhu, legendarnom pesmom “Cicvarića” i “Starih zvuka” a koju je pevao i Predrag Gojković Cune:

“NA ŠABAC JE ŠVABA UDARIO”!

Na Šabac је udario Švaba

 mučki noću, kao neka baba

mislio је sada il nikada

svom Srbijom zemljom da zavlada

I to bilo, za dugo ne bilo

dok se srpsko kolo sakupilo

Sakupi se srbadija mlada

Cer planinom vije kolo sada

Op šija, pešadija i konjica i tobdžija!

(https://procopier.ru/watch/Na-%C5%A0abac-je-udario-%C5%A0vaba/)

Od toga kako se Vacić bude ponašao i koliko bude uvažavao i poštovao čivijaško gostoprimstvo, istoriju i tradiciju zavisiće i način na koji će iz Šapca biti ispraćen.

Jer, mnogi su u Šabac dolazili sa velikom pompom, nadom i željom da će pokoriti i porobiti ovaj slobodarski grad a odlazili sa legendarnom rečenicom na usnama: „Kazuj, strina, gde je Drina?“

Imaj to Vaciću na umu kada danas, dok u oči gledaš Lazi K. Lazareviću, budeš pokušavao da za “plašiš” Šapčane za račun dr Pajića, dr Birmančevića, Mićića i ostalih naprednjaka.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

 

 

 

Exit mobile version