Danas bez novoobolelih u Šapcu

Nastavlja se podela zdravstvenih paketa

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje za nedelju, u Šapcu nema pozitivnih na kovid- 19. U Opštoj bolnici je hospitalizovana 101 osoba, tri lica je primljeno, sedam otpušteno, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u dvorištu Gradske kuće.

Direktorka Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ dr Jasmina Stanković rekla je da je vikend u kovid ambulanti protekao sa manjim brojem pregleda- u subotu 69, u nedelju 31. Od toga je prvih pregleda je bilo 34, a kontrolnih 66.

-Od 22 PCR testom testirana sa tegobama četiri su pozitivna prema izveštaju Veterinarskog specijalističkog instituta. U subotu je urađeno 10 seroloških testiranja. U nacionalnu referentnu laboratoriju Batajnica poslato je 17 uzoraka na retestiranje, čiji rezultat očekujemo- navela je dr Stanković.

Koordinator privremene bolnice u Ekonomskoj školi potpukovnik dr Žarko Mićović obavestio je gradonačelnika da se od sutra povlači sa funkcije. U toku dana će dostaviti izveštaj koji će biti razmatran na sednici Štaba.

-Zadržaćemo svu opremu u sali, zaštititi je i sačekati septembar i uputstva republičkog Štaba. U toku je druga nedelja podele zdravstvenih paketa sugrađanima na kućne adrese. Do sada je podeljeno 14 hiljada, od toga u selima 7.354, u gradu 6.463. Primećujemo da je veliki broj sugrađana na poslu u vreme podele, pa ćemo uvesti drugu smenu podele u popodnevnim satima i proći tamo gde ih nismo zatekli kod kuće. Trenutno se vrši podela u mesnim zajednicama Bair, Kamenjak, Kamičak, Žika Popović, Donji šor, Šipurske livade. Paralelno se podela nastavlja i u seoskim mesnim zajednicama- objasnio je Vasić.

Budući da su poverenici Srpske napredne stranke prethodnih dana prilikom uručivanja vizira Gerontološkom centru Šabac rekli da Grad ne brine dovoljno o gerontološkim centrima, načelnik je podsetio da je Štab od uvođenja vanrednog stanja i tokom trajanja vanredne situacije Gerontološkom centru obezbedio: 1.500 maski od flisa, 400 pamučnih maski, pet naočara, 50 nepromočivih kaljača, 515 litara natrijum hipohlorita, 1.100 pari rukavica, 20 vizira, 13 skafandera, 15 litara alkohola. On je podvukao da je u kontinuitetu vršena dezinfekcija prilaza gerontološkim centrima, u skladu sa obavezama i nadležnostima grada.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović je zbog obaveza bio sprečen da prisustvuje konferenciji za novinare.

D.Dimitrijević

Exit mobile version