„Da Šabac ostane slobodan grad, a Srbija postane slobodna zemlja“

Sedamnaesti protest „Jedan od pet miliona“

Sedamnaesti protest „Jedan od pet miliona“ održan je u petak u Šapcu, a organizatori su ispred Stare robne kuće ponovo pozvali okupljene građane na razgovor o važnim temama pod sloganom „Dijalog umesto nasilja“.

Dušan Tufegdžić je pitao predstavnike Srpske napredne stranke rade li išta drugo osim što demonstriraju svaki dan u pet do 12.

Tufegdžić: Da Vučić kaže šta je obećao Zapadu

-Pitam se zašto ih nema na njihovim radnim mestima, u bolnici, Elektrodistribuciji, školama, kako su oni tako slobodni, da li oni dobijaju neki novac možda za to što rade. Zalažem se za dijalog, saglasan sam da razmenimo i suočimo mišljenja. Međutim, oni ništa drugo ne znaju da kažu nego „lopovi“ i da se kite svojim doktorskim disertacijama. Naš predsednik Aleksandar Vučić nas kritikuje za Kosovo, a Kosovo niko ne spominje ni s jedne, ni s druge strane, šta i kako s njim uraditi. Predsednik nam je rekao da smo mi danas krivi i da će se to za 20- 30 godina odraziti na našu i budućnost naše dece. Ja ga pitam zašto on ne obnaroduje šta je to što je on Zapadu obećao i šta oni njega pritiskaju da potpiše- poručio je Tufegdžić.

Predsednik Inicijative „Selo- grad“ Salko Karadarević zapitao se šta je važnije od slobode i zašto građani više nisu kao ranije prisutni na protestima, objasnivši da je to istorijska borba, proces koji traje dugoročno i ne rešava se „za dva petka“. Pozvao je okupljene da dovedu svoje komšije i prijatelje.

Živanović: Narod doveden do prosjačkog štapa

-Svaki čovek više je veći problem u glavi čoveka kome ime ne mogu da spomenem. Ljudima koji uz članove Srpske napredne stranke svaki dan protestuju protiv gradske vlasti poručujem da se opamete i ne dozvole da neko koristi njihovu slobodu, ono što je najvažnije u životu, da im ugrožava dostojanstvo i vređa ih. Moramo nastaviti sa borbom da Šabac ostane slobodan grad, a Srbija postane slobodna zemlja- naveo je Karadarević.

Slavko Živanović je rekao da je svakog petka redovan na protestima u Šapcu, a subotom u Beogradu. Pozvao je Šapčane da izađu na ulicu, jer samo iz Šapca sme da se krene.

-U Koceljevi je narod doveden do prosjačkog štapa. Za dve litre ulja, kilogram šećera, pakovanje brašna, ide gde god mu kažu. Koceljeva je najjača sa „sendvičarima“- deset- jedanaest autobusa putuje na proteste. Koceljeva je dobila više novca od države nego Šabac, a šta se vidi od tog novca? Uradili su trotoare pre dve godine, raste trava kroz asfalt. Sve što je bilo, sve je upropašćeno. Pet miliona je dato za fabriku pirotehnike koja nikome ne treba- istakao je Živanović i dodao da Evropa neće rešiti naše probleme, već to moramo učiniti mi sami.

Učesnici su se nakon obraćanja uputili u protestnu šetnju glavnim gradskim ulicama.

D.Dimitrijević

Exit mobile version