Da, pa šta!

Da, pa šta!

RIJALITI SRBIJA

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić svakodnevno, brzinom munje, krši Ustav te iste (kakva je takva je) Republike Srbije, bahato po sistemu može mi se i bez pardona i elementarnog osećaja odgovornosti i prema funkciji predsednika i prema državi a kao komentar tu je uvek prisutno: da, pa šta!

Kompletni idioti sa fantomkama na glavama i naoružani do zuba u izbornoj noći pre četiri godine rušili su bespravno i banditski poslovne objekte malih privrednika u beogradskoj Savamali (a sve zbog najvećeg korupcionaškog posla u novijoj istoriji „prestonice“ vezanog za Beograd na vodi), legitimisali prolaznike, otimali mobilne telefone, vezali i maltretirali čuvara (koji je par dana kasnije, usled stresa i traume koju je doživeo preminuo), suspendovali praktično pravnu državu i šta je bio epilog: pojeo vuk magarca. A sa najvišeg mesta smo čuli – da, pa šta.

Uzbunjivač, hrabri i pošteni Valjevac, Obradović je pre par godina obelodanio da se oružjem iz namenske fabrike „Krušik“ iz Valjeva nelegalno trguje na štetu preduzeća i države i da je u to, do grla, umešan otac tadašnjeg ministra Unutrašnjih poslova (policije) Nebojše Stefanovića kao i mnogi naprednjački funkcioneri i pripadajući tajkuni i kriminalci. I šta je dalje bilo? Otac je u međuvremenu preminuo, Obradović je odgulio višemesečni pritvor i ostao bez posla, ministar Stefanović promenio ministarsku fotelju a „Krušik“ dodatno kao firma propao. Komentar umešanih u ovu aferu a iz usta Sveznajućeg je bio, naravno: da, pa šta.

Kada je usled obračuna unutar zločinačke organizacije SNS došlo do otkrivanja „Jovanjice“, najveće plantaže marihuane u Evropi, i kada smo saznali da su visoko pozicionirani službenici države: policije, vojske, BIA kao i partijski napredni funkcioneri upleteni u to kao pile u kučine i kada su neki i uhapšeni a optužnice stupile na snagu, Vrhovni Uzgajivač je odbacio umešanost svog brata (o čemu sve znaju i vrapci na grani) i rekao da tu nema nikakve afere i da je ta priča završena!? A zapravo je klupko tek počelo da se odmotava, i da se odmotava, i da se odmotava… Ipak On nije propustio da kaže svoju omiljenu rečenicu: da, pa šta.

Besni psi koji se predstavljaju kao poslanici vladajuće partije u Narodnoj skupštini kao pušteni s lanca reže i ujedaju svoje političke protivnike (kojih, uzgred, i nema u poslaničkim klupama), novinare i sve one slobodnomisleće ljude koji ih kritikuju ili ne mogu da ih takve ružne, prljave, zle smisle, ponavljajući-zamuckujući kao mantru nepismeni a besmisleni tekst koji je napisan na Vrhovnom mestu a komentare i objektivne ocene evropskih zvaničnika o urušavanju demokratije i ljudskih prava i medijskih sloboda doživljavaju kao uvrede prema Vođi i kao deca žmure misleći da će kad otvore oči sve to nestati. A neće. Sve te laži i pljačke javnih dobara i naših para i zdravlja i života, sva ta neopevana nepočinstva, žao nam je naprednjaci, braćo i zemljaci, neće tek tako da nestanu. Ali, njihov odgovor je, zar ste sumnjali, jasan: da, pa šta.

Ozloglašeni Krizni štab koji nas evo već više od godinu dana zajebava u zdrav mozak donoseći odluke koje zbunjuju, nerviraju i štete zdravlju a zapravo izvršavajući naređenja Jednog Čoveka koji je, između ostalog, i najveći stručnjak za pandemiju, posebno za virus Kovid 19. Pa je pronašao vakcinu i eto ga spas za sve nas. Pre toga su nas zatvarali, terali kao stoku na ispašu svoje glasače na izbore prošlog proleća, još pre toga se smejali najsmešnijem virusu u istoriji čovečanstva, pozivali da se slobodno ide u Milano u šoping kada je u Italiji epidemiološka situacija bila katastrofalna, malo posle su najavljivali proširenje grobalja zbog velikog broja zaraženih i preminulih a kada su konačno (ne pitajte nikad kako i po kojoj ceni) nabavili vakcine u ogromnim količinama (uglavnom kineske, eksperimentalne) preko svojih medija vodili su besomučnu antivaksersku kampanju (uznapredovana šizofrenija?), pa je Vrhovni Virus jedno 150 puta najavio da će se vakcinisati i ništa („čiko, jesu li sve ove vakcine tvoje“?, „Jesu, naravno“, „a što se onda ne vakcinišeš, čiko“?) i sve tako naopako, uz obavezno: da, pa šta.

Pa, dobro bre, građani i građanke zemlje Srbije da prevrne (dabogda se jednom stvarno i prevrnula) dokle ćete ovo da trpite? Jeste li ljudi ili veverice? Da li ste rođeni juče, da li se kopčate otpozadi a u slobodno vreme sisate vesla? Na noge lagane, vreme je za akciju. Dosta je ove farse, na repertoar budućih društvenih igrokaza dolazi drama pod kodnim imenom: Jebanje keve! Mafijaška banda DA, PA ŠTA mora da shvati da više ne može ovako. I da imaju na umu da što se brže, jače i bolje budu opirali to će im… he, he, znate već.

  Dragan Karalazić

 

 

Exit mobile version