Članovi Gradske organizacije invalida na Zlatiboru

Članovi naše Gradske organizacije invalida rada Šabac su u terminu od 03.07.2021. – 10.07.2021 god. organizovali kratak odmor na Zlatiboru, u konačištu Zlatni Dvor, preko agencije Venera turs Šabac.

Naša grupa od 13 članova se divno odmorila u pomenutom objektu, vrednom svake hvale.

Uživali smo u svakodnevnim šetnjama po Zlatiboru, u vožnji najdužom gondolom u dužini od 9km. Vožnja je organizovana od centra Zlatibora do ski centra Tornik, u trajanju od 25 min. i za to vreme nam je omogućen prelep pogled na pejzaže Zlatibora.

Takođe je organizovan izlet u Andrić grad, koji je prvi grad od kamena izgrađen u 21. veku. Polučasovnom vožnjom rekom Drinom obišli smo veliku zadužbinu Mehmed paše Sokolovića “Na Drini ćupriju”,  koju je na njegov zahtev izgradio čuveni arhitekta onog vremena Sinan (Mimar). Ovaj most se smatra remek delom tadašnjeg graditeljstva (nastao 1571-1577 god), i sinonim je stvaralaštva našeg nobelovca Ive Andrića.

Poseta Drvengradu je takođe bio divan doživljaj. Smešten u etno-selo kod Mokre Gore u Zlatiborskom okrugu na razmeđi Zlatibora i Tare, na brdu Mećavnik gordo stoji i svojom posebnošću privlači mnoge turiste raznorodnih profila i interesovanja.

Exit mobile version