Čitaj, razgovaraj, raduj se!

Juče su otpočele aktivnosti u nedelji kada se obeležava Međunarodni dan deteta u odeljenju za decu Biblioteke šabačke gde je Tanja Lebović iz izdavačke kuće Propolis Books, održala čitalačke radionice. Inspirisana knjigama “Tatu i Patu u čudnovatoj pričaonici”, “Kuća od medenjaka” i “Vesela anatomija”, Tanja je osmislila i održala tri jednočasovne radionice. U Dečjoj čitaonici ugošćeni su predškolci iz Vrtića “Meda”, učenici drugog razreda iz osnovnih škola “Vuk Karadžić” i “Nikolaj Velimirović”, kao i četvrtaci iz osnovne škole “Nikolaj Velimirović”.

Svaka radionica se završavala porukom da je najbitnije čitati, jer čitanjem postajemo misleća bića, a od dece stasavamo u misleće ljude istakla je ovom prilikom Tanja Lebović.

I narednih dana se nastavljaju aktivnosti u okviru Međunarodnog dana deteta te će u sredu sa početkom od 18 časova u dvorištu biblioteke biti organizovano druženje nazvano “Rođeni za čitanje” sa dr Jasminom Stanković, direktorkom Doma zdravlja u Šapcu a u četvrtak  I radionica za decu osnovnoškolskog uzrasta “Ljubitelji ptica” sa početkom u 18 časova u aneksu Biblioteke šabačke.

A.Giner

Exit mobile version