Čišćenje počinje iz Šapca

POSLE NAJAVE ALEKSANDRA VUČIĆA O SMENI FUNKCIONERA SNS-A KOJI NISU RADILO DOBRO

Promene u rukovodstvu, vladajuće, Srpske napredne stranke, koje lider Aleksandar Vučić već duže vreme najavljuje, izgleda počinju da se ostvaruju.

– Oni koji nisu pošteno radili svoj posao i koji nisu radili dovoljno biće smenjeni i ustupiće mesto novim ljudima koji će umeti da brane interese stranke i Srbije bolje i jače – često govori predsednik stranke Aleksandar Vučić.

 

I počelo je… baš u Šapcu

Kako „Podrinske“, nezvanično, saznaju sinoć je u Predsedništvu SNS-a održan sastanak na kome je Aleksandar Vučić, nezadovoljan radom naprednjaka u Mačvanskom okrugu, a prvenstveno u Šapcu, rešio da stvari promeni. „Riba smrdi od glave“ a ta glava je Branislav Malović, član Izvršnog odbora i koordinator SNS za Mačvanski okrug.

Bivši taksista, kome je Vučić neizmerno verovao prokockao je, izgleda, veliko poverenje svoga vođe, a kažu i kuma, i svojim (ne)radom naneo nesagledivu štetu Srpskoj naprednoj stranci ali i samom Aleksandru Vučiću na teritoriji Mačvanskog okruga.

“Muljanja” na angro…

Kako naš izvor govori Maloviću se na teret stavlja loša kadrovska politika koju je sve ove godine sprovodio ali i “muljanje” sa lažnim diplomama i nekontrolisani odliv novca kome se ne može ući u trag jer je, uglavno, završavao u privatnim džepovima.

Malović je, za svoje malverzacije, u Šapcu našao odane i bliske saradnike koji nisu gadljivi na zloupotrebu položaja i svega drugog što uz to ide.

Kažu, Vučić je ogorčen i na silna “blebetanja” njegovih poverenika koja oni svakodnevno kazuju na takozvanim protestima Srpske napredne stranke u Šapcu.

Svijen gajtan

Bilo kako bilo “svilen gajtan” je direktno poslat “velikom veziru” Mačvanskog okruga a u narednom periodu će postati vidljivo i jasno ko će se na taj gajtan sve “okačiti”. A spisak je, kažu, podugačak. Izgleda nema nedodirljivih.

Ovim se, izgleda, mogu objasniti i sve “budalaštine” koje „šabački doktori“, “lideri” šabačkih naprednjaka, uz pomoć dece sa margina života, prave u Šapcu proteklih meseci ali se teško može dokazati da li su sva opredeljena sredstva za te namene otišle onima kojima su namenjena ili je deo zadržan i izgubio se u nekom “dubokom džepu”. Jer, očito, da je plan rušenja vlasti u Šapcu propao a da niko u šabačkom gradskom odboru SNS-a ne može da objasni zašto i kako. I pored velikih para koje su za to opredeljene.

Nervoza…

Međutim, nervoza koja je sve prisutnija u nastupima i govorima „šabačkih doktora“ i njihovih saradnika sve je vidljivija. I jasno je da se nešto krupno sprema. A kako će na to reagovati „nezadovoljni građani“ koji se često pominju u govorima na protestima ispred Gradske uprave ostaje da se vidi.

Ivan Kovačević

Exit mobile version