Četiri nagrade za „Vožd“

SPUŠTENA ZAVESA NA 45. FEDRAS!

Dodelom nagrada i priznanja, spuštena je zavesa na 45. FEDRAS u Malom Crniću. U ime pozorišta „Vožd“ nagrade za SCENSKI GOVOR i SCENSKI POKRET primio je Dušan Simić (glumac i jedan od reditelja predstave „Zona Zamfirova“), nagradu za KOSTIM, Ljubica Simić (kostimograf predstave), a nagradu za najbolju MUŠKU EPIZODNU ULOGU koja je pripala Marku Ribiću za ulogu MANULAĆA primila je Vanja Pavlović (glumica) u Markovo ime.

– Svaku brigu koju vidite na putu, podignite je. Podignite je i uprtite na rame i krenite u pozorište. Tu, na tom brižnom mestu, brige brinu drugu brigu. Tamo nisu brige. Tamo su lica, dekor, miris prašine iz starih zavesa i svetlosni snopovi obojeni živom rečju. Ne brinite. Na prvom ste mestu. Želim vam da ovaj festival traje još mnogo godina, i da se svake jeseni radujte nekim novim licima, novim predstavama, koje se slivaju tokom Mlave u Malo Crniće! Hvala u ime celog ansambla! – poručio je u pismu Marko Ribić organizatorima FEDRAS-A!

„ZONA ZAMFIROVA“ u izvođenju ansambla „VOŽD“-a ostavila je snažan utisak na prisutnu publiku u sali, ali i na sam žiri ovogodišnjeg FEDRAS-a!

– Nismo mogli da imamo bolje završno veče. Kao da smo naručili ovaj mladi ansambl da nam razigra završetak FEDRAS-a. Gledali smo jednu razgaljujuću predstavu pozorišta iz Mišara. Nije lako odigrati predstavu „Zona Zamfirova“ u jednoj disciplini i poštovanju govora niškog kraja i jednom tempu koji ste racionalno raspodelili – rekao je Milisav Milenković, selektor festivala.

– Na završnicu festivala stavljena je tačka na najbolji mogući način. Moram reći da odavno nisam video tako razigran ansambl. Imam puno hvalospeva, podela uloga je tačna, iznenađen sam da dobro vladate dijalektom, vidi se da ste mnogo radili, na radost igranja – iskrene su čestitke Aleksandra Dunića, predsednika žirija.

Fuad Tabučić, glumac, poručio je između ostalog: „Uz jednu autentičnu podelu i kostim uspeli ste svojom energijom da modernizujete predstavu i približite je današnjoj publici. Mislim da mnogi mogu da hvataju beleške od vas!“

Exit mobile version