Broj obolelih od koronavirusa sve veći – juče 114

BOLNA ISTINA IZLAZI NA VIDELO

Danas je Zavod za javno zdravlje saopštio dnevni izveštaj, za 6. jul 2020. godine, o broju zaraženih građana u Mačvanskom okrugu od kojeg, svakom normalnom čoveku, mora da se podigne kosa na glavi i da se ozbiljno zabrine za sopstveno zdravlje ali i za zdravlje svih onih koji se nalaze oko njega.

Pokušaj zataškavanja, zbog izbora i surove borbe za vlast, ozbiljne zdravstvene situacije obija nam se o glavu. A kako to, obično, biva ponovo će nasradati „gulija“. Ona koja „slepo“ veruje lošim ljudima.

Dakle, posle samo tri dana, na najgori mogući način, zdravstvena situacija u Šapcu, ali i drugim mestima Mačvanskog okruga koji su, ispostavilo se, kolateralna šteta u borbi SNS-a da na brzinu osvoji vlast u Šapcu i legalizuje pokradene izbore, demantovala je „doktora“ Aleksandra Pajića, lekare, dr Popovića i dr Peranovića, medicinsku „sestru“ Mijailovića, Jovanovića i druge naprednjačke odbornike koji su, bez i malo trunke stida i srama, tvrdili, na protekloj Skupštini grada Šapca, da gradonačelnik, još uvek, Nebojša Zelenović izmišlja zarazu kako bi ostao na vlasti.

Naravno ne smemo zaboraviti ni to da je i njihov, naprednjački, predsednik pričao to isto. I spominjao nekakve ambasadore.

Ali glavni krivac za sakrivanje istine i dovođenje građana Šapca i Mačvanskog okruga u epicentar zaraze u Srbiji svakako je vd direktor Zavoda za javno zdravlje Šabac. Umesto da se bavi poslom za koji je plaćen ova individua, ime, od mučnine, ne mogu da mu spomenem, igrao se „pametnjaković“ na društvenim mrežama. I pričao sa spomenikom.

Naravno on nije kriv, jer smo za njega davno ustanovili dijagnozu, ali krivi ste svi vi koji ste se naslađivali njegovim bljuvotima a nas, „Podrinske“ svrstavali u „žutu štampu“ i radovali se najavom naprednjaka da će na ugasiti.

Baš me zanima šta o svemu tome sada mislite, kada je koronavirus „zakucao“ i na vaša vrata i kada je, zvanično, obelodanjeno da je u Špacu, samo za jedan dan, otkriveno 85 zaraženih lica.

Baš me zanima i to da li vas je bar malo sramota za sve ono što ste pisali, vređali i omalovažavali napore Nebojše Zelenovića i šabačkog Kriznog štaba koji su, u nemogućim uslovima opšte sabotaže Srpske napredne stranke, uspli da sačuvaju građane Šapca i da za sve vreme „prvog pika“ epidemije u Šapcu ukupno bude zaraženo samo 75 lica. I to, uglavno članovi Srpske napredne stranke, i njihovi kontakti.

I, kao što vidite, situacija se otela kontroli. Ako se na sve ove poržavajuće brojke objavnjene do sada doda da još oko nekoliko stotina testiranih lica nisu dobili rezultate onda svi moramo da se zabrinemo i politiku ostavimo za neko drugo vreme.

Znam da se, verovatno, pitate šta sad da radimo?

  1. Pod hitno smeniti vd direktora Zavoda za javno zdravlje.
  2. Pod hitno smeniti dugogodišnjeg vd direktora Opšte bolnice Šabac.
  3. Pod hitno smeniti načelnika Mačvanskog okruga koji se ni jednom nije oglasio povodom ove zabrinjavajuće situacije.
  4. Verujte najviše sami sebi ali i onima koji su svojim dosadašnjim radom potvrdili da iskreno misle o zdravlju svojih građana.
  5. Čuvajte se…

NIJE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version