Brainz pokreće portal o nauci, obrazovanju i kulturi brainz.center

0

Televizijski kanal Brainz, koji je u poslednjih par meseci osvojio publiku u Srbiji ali i u regionu, pokrenuo je svoj portal gde svi zainteresovani mogu pronaći aktuelne vesti iz nauke, obrazovanja i kulture, ali i pratiti svetske trendove iz ovih oblasti.

Tim mladih ljudi, koji čini redakciju Brainz-a, osmislio je kreativan koncept da na jednom mestu predstavi vrsne đake, studente, umetnike, naučnike i istraživače, ali i institucije u kojima se realizuju naučni projekti. Modernog dizajna, portal Brainz nudi najaktuelnije informacije iz čak 15 naučnih oblasti, obrađuje vesti iz umetnosti i književnosti, ali i piše o uspesima mladih na takmičenjima u zemlji i svetu. Takođe, svi zainteresovani su pozvani da im pošalju svoju priču i predstave genijalca koga poznaju.

“Pokretanjem ove platforme učinjen je još jedan važan korak u popularizaciji i afirmaciji obrazovanja, uz pomoć koje će i ostali mediji moći na jednom mestu da pronađu mnoštvo zanimljivosti i informacija iz skoro svih oblasti nauke i umetnosti”, ističe dr Živojin Žika Petrović, direktor i glavni i odgovorni urednik Brainz kanala.

Planirano je da novi web portal www.brainz.center  bude i spona obrazovno-kulturnih ustanova, naučno-istraživačkih institucija i širokog auditorijuma u cilju širenja i povezivanja akademske mreže u Srbiji i regionu.

Kanal Brainz nastao je kao rezultat saradnje kompanije United Media i Srpske naučne televizije a emitovanje programa počelo je krajem 2018. godine. Osmišljena je jedinstvena programska šema pa gledaoci svakodnevno mogu da uživaju u zanimljivim emisijama kao što su Šampioni znanja, CV naučnika, Academy, Brainz art, ali i brojnim serijalima u kojima su se u ulozi voditelja našli najbolji studenti biologije, geografije, medicine.

United Media ovaj kanal besplatno distribuira svim operatorima i poziva ih da ga uvrste na svoje platforme ali i da, u okviru svojih mogućnosti, pomognu njegov razvoj u cilju promocije intelektualnog potencijala Srbije. Akciju izdvajanja dodatnih sredstava nedavno su pokrenuli SBB fondacija i SBB koji će svakog meseca izdvajati dva dinara po korisniku za kanal Brainz.

Facebook komentari

Leave A Reply