Bogosavac obeležio crkvenu slavu

bogosavac 1Selo Bogosavac obeležio je 04. avgusta crkvenu slavu-Blaženu Mariju, a među gostima bio je i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. On je sa meštanima razgovarao o planovima i trošenju novca od poreza na imovinu koji se vraća selu. Milivoje Gajić, predsednik Saveta Mesne zajednice „Bogosavac“, pohvalio je dobru saradnju sa Gradom i istakao da je ovo mesto mnogo uradilo novcem koji su meštani dobili od povraćaja poreza na imovinu.

– Urađena je fasada i kupljen deo opreme za Dom kulture, kao i terasa na crkvenom domu. Do sada smo uložili više od 520 hiljada dinara od sredstava koja su stigla Mesnoj zajednici od povraćaja poreza na imovinu, a planiramo da sledeća investicija bude rekonstrukcija svlačionica fudbalskog kluba, rekao je Gajić i naglasio da je obaveza Saveta Mesne zajednice da prati i sluša potrebe meštana. Rezultat takvog dogovora je uređen centar sela, crkveno dvorište i uređeno seosko groblje, a uvedena je i ulična rasveta.

Mitar Jović, protojerej, starešina crkve u Bogosavcu, zadovoljan je što selo sa velikim poštovanjem slavi zaštitnicu hrama Blaženu Mariju i ponosan što se meštani vraćaju crkvi.

Zoran Perić, ovogodišnji domaćin crkvene slave, zahvalio se svima koji su došli da zajedno proslave praznik, ali i Mesnoj zajednici, koja je u saradnji sa Gradom pomogla da se uradi terasa na parohijskom domu i izlije nova staza oko hrama.

Exit mobile version