BG izbori

1

LIČNI STAV: HANIBAL KOVAČ

U predvečerje famoznih Beogradskih izbora, desio se i taj dugo očekivani sastanak Kolinde i predsednika nam, u sred „Lijepe njihove“… Eto, HDZ i radikali sedoše za sto gotovo 25 godina kasnije nego što je to trebalo. Sada su se milokurno gledali preko stola, tek sada, što na žalost nisu njihovi politički mentori uradili onomad. Siguran sam, da su one dve bitange iz pakla nadgledale ovaj samit a to me i posebno plaši, jer Đavo nikada ne spava! Nije verovati ni Kolindi HDZ a ni Vučiću radikalu, da će ovde na „brdovitom Balkanu“ biti sve kako treba u budućnosti. Međutim, jasno je jedno, da je ovo, ovaj sastanak sa Kolindom, našem dragom predsedniku poslužilo i kao predizborna kampanja za predstojeće, jako važne, Beogradske izbore. Ako ste primetili, nije se Vučić obraćao nikome drugome, odatle iz Zagreba, do domaćoj javnosti i budućim glasačima u Beogradu, koji su budno pratili svaki njegov korak i svaku njegovu reč… Do povraćanja me dovodi ta Vučićeva medijska i predizborna mimikrija i saznanje da njegovim bitangama sve to nije dovoljno, nego će u celu tu izborno-predizbornu i post-izbornu Burlesku da uvede glumce, sportiste, pevače i plesače. Ma ima Beograđani da se slude sa Brankom Kockicom, Buletom Goncićem i ostalim zabavljačima i sve je otišlo u pičku materinu jer eto, zabaljači plediraju da nas vode i o nama odlučuju… Tako i treba, mi jesmo zemlja cirkusa, pa zašto onad cirkuzanti ne bi i vodili nas u tzv. „bolje sutra“. Samo da ne bude Srbija, zbog ovakvih bitangi jednoga dana pozorišna predstava „sa pevanjem i pucanjem“!

P.S.

Razumem kada glumci i pevači, kao javne ličnosti navijaju za neku političku opciju i kao, eto žele da pomognu svojim stavom i mišljenjem u predizbornim kampanjama… Al` ne razumem šta te iste, nazovimo ih umetnicima, nagnava da žele da vladaju našim životima… Jedno je scenska i filmska iluzija a nešto sasvim drugo realan život i vođenje države, grada ili sela… Umišljeni majmuni, koje je aplauz pozorišni, potpuno mentalno izobličio!

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Ovih dana je stvarno bilo bolesno pojavljivanje tog čoveka 24 h TV stanicama. Sve, zbog tog mesta prvog čoveka Beograda. Bojala sam se da ćemo još malo gledati i otvaranje pijaca, trafika, putića i ko zna čega, i to od strane “Predsednika jedne države”. Uvek sam se pitala, kako se osecaju oni ljudi što stoje iza njega na konferencijama? Treba imati stomak za te stvari. Kako to izgleda izdati samog sebe?
    Kad ga slušam…
    Srbija, zemlja utopija, gde cveta rajsko cveće.

Leave A Reply