Bajramska sofra u susret velikom prazniku

0

U organizaciji Islamske zajednice Šabac i Grada Šapca, u subotu je, povodom praznika Ramazanskog bajrama, u šabačkoj mahali organizovana Bajramska sofra, kojoj su, pored vernika, prisustvovali zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović i član Gradskog veća zadužen za verske zajednice Salko Karadarević.

– Okupili smo se da obeležimo kraj Ramazanskog posta i početak velikog muslimanskog praznika Ramazanskog bajrama. Razumevajući i poštujući potrebe i opredeljenja svih naših građana, Grad Šabac je i ove godine pomogao organizaciju Bajramske sofre. Ovom prilikom, islamskim vernicima i poglavarima islamske zajednice čestitam praznik i želim da naredni dani budu ispunjeni slogom i tolerancijom. Samo zajedno možemo graditi bolju budućnost i negovati najveće vrline ljubavi, mira i uzajamnog poštovanja, poručio je zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović.
Muftija Mačvansko-podrinski Mehmedalija efendija Veli čestitao je svim vernicima Islama ovaj veliki praznik.
– Uz zahvalu uzvišenom Bogu jedinom koji nas je voljom svojom obradovao Ramazanom mesecom posta i oprosta, danas pred prvi dan Bajrama kada se muslimani sveta raduju osvojenim nagradama i oprostu uzvišenog dočekujemo Bajram u miru i blagostanju, u našoj domovi u našem gradu Šapcu. Verujem da će nas svevišnji sastaviti u večnome raju s našim bližnjima, prijateljima i komšijama, jer smo se u ovim danima molili za sve ljude, njihovo zdravlje i napredak i molimo uzvišenog gospodara da oprosti svim pokajnicima, kazo je Muftija Mačvansko-podrinski Mehmedalija efendija Veli.

Facebook komentari

Leave A Reply