Apel da se poštuju mere kriznog štaba

Gradonačelnik održao sastanak sa predstavnicima zdravstvenih ustanova

Gradonačelnik dr Aleksandar Pajić održao je u ponedeljak u Gradskoj kući sastanak sa predstavnicima zdravstvenih ustanova kako bi se utvrdila njihova spremnost u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije. Samo u prethodnih nedelju dana u Šapcu je registrovano 48 pozitivnih na kovid- 19, a aktivno je obolelo 55 osoba.

-Juče smo izašli sa podatkom za poslednja 24 sata i takva situacija je i danas. Od sutra ćemo govoriti o situaciji u vezi sa brojem obolelih. U Opštoj bolnici Šabac imamo devet hospitalizovanih sugrađana. Svugde u okruženju je pogoršana epidemiološka situacija i mi se borimo da Grad Šabac ne bude u takvoj situaciji i zbog toga imamo svakodnevne sastanke radne grupe, predstavnika zdravstvenih ustanova. Apelujem na sugrađane da striktno poštuju mere Vlade Republike Srbije, poštuju distancu, nose zaštitne maske, poštuju ograničenje broja lica u zatvorenom prostoru. Takođe, trgovinski i ugostiteljski objekti treba da poštuju sve mere kako bismo se na pravi način izborili protiv kovida- 19- naveo je dr Pajić.

On je rekao da nije bilo reči o uvođenju vanredne situacije, ali da inspekcijske službe intenzivno kontrolišu rad ugostiteljskih objekata. Privremena kovid bolnica u Ekonomskoj školi ponovo je aktivirana.

D.Dimitrijević

Exit mobile version