Ambasador Finske u Šapcu

0

Perti Ikonen, ambasador Finske u Srbiji i predstavnici Nordijske poslovne alijanse bili su gosti Šapca, i na sastanku sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem i njegovim saradnicima razgovarali o privrednom potencijalu Šapca. Predstavljajući grad, gradonačelnik je istakao da je Šabac dobro mesto za ulaganje i pouzdan partner investitorima.

– Želimo da učimo od Evropske unije i dobro uređenih država. Kvalitet života, zaštita životne sredine i nove tehnologije su teme o kojima smo razgovarali. Želim da našu gosti ponesu dobre utiske iz Šapca i saznanje da postoje gradovi u Srbiji i van Beograda koji su dobro organizovani i sposobni da budu dobri poslovni partneri, kao i da u njemu postoje kompanije koje mogu da budu dobri partneri nordijskim kompanijama, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Kako je naveo ambasador Ikonen, njegova saznanja o privrednim potencijalima Šapca uglavnom se zasnivaju na dobrom iskustvu poslovanja finske kompanije „Tikurila” u Šapcu.

– Ovde sam sa predstavnicima Nordijske poslovne alijanse i ambasada Švedske i Norveške. Uverio sam se da je grad u dobrim rukama, nadamo se uspostavljanju saradnje i želimo da pomognemo promociju nordijskog poslovnog razmišljanja. Čuo sam informacije o Severozapadnoj radnoj zoni, korisne za nordijske kompanije koje žele da ulažu na ovom prostoru, rekao je Perti Ikonen, ambasador Finske u Srbiji.

 

Facebook komentari

Leave A Reply