Akcija za povećanje bezbednosti motociklista u saobraćaju

0

Simbolično u „pet do dvanaest“ u subotu je otvorena motociklistička sezona u celoj Srbiji. Na Trgu šabačkih žrtava preko 200  bajkera iz Šapca i drugih gradova zvukom moćnih mašina skrenulo je pažnju ostalih učesnika u saobraćaju na njihovo prisustvo na drumovima.

Ujedno je organizovana akcija „Nosi kacigu“ namenjena motociklistima sa ciljem povećanja upotrebe zaštitne kacige i vožnje motocikala prilagođenom brzinom u okviru koje su podeljeni priručnici za bezbednu vožnju.

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Šapca u saradnji sa moto klubovima „Čivija“ i „Batana“ organizovao je ovu akciju da ukaže na  važnost korišćenja opreme u skladu sa saobraćajnim propisima kao prvi korak ka bezbednosti.

Predsednik Skupštine grada Šapca i Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja Nemanja Pajić istakao je značaj prepoznavanja odgovornosti svih učesnika u saobraćaju, a ovakva okupljanja kao najbolju priliku za poruke koje se tog dana prenose. Odgovorna vožnja motora, sa svom potrebnom opremom doprinosi ličnoj i opštoj bezbednosti, poruka je akcije. Pajić je poželeo da u ovakvom  raspoloženju dočekamo i kraj sezone bez saobraćajnih nezgoda i smrtnih ishoda.

Na Trgu je organizovan i koncert uz prisustvo velikog broja učesnika, a među posetiocima je bio i veliki broj mališana.

Facebook komentari

Leave A Reply