Aferim afere

2

Lični stav: Hanibal Kovač

Jel’ vi stvarno mislite da ovo i ovako može još dugo da traje? Ovom ludilu i raspolućenosti Srbije, po sili svih mogućih zakona, mora doći kraj! Dok se proces truljenja i raspadanja vlasti, ove i ovakve u Srbiji, polako ali sigurno, pred našim očima dešava, dotle se kao igrokazi, pred zatečenom publikom, događaju i odvijaju afere, koje se nikako i ni na koji način ne mogu sakriti i zataškati. Trgovina oružjem u koju je umešan sam državni vrh, na čelu sa ministrom policije i njegovim ocem ili višehektarske plantaže marihuane, kruna su ludila i korupcije, koji su zahvatili sam vrh kleptokratske vlasti u Srbiji. Lažne diplome naših ministara, kao da više nisu bitne, jer se sve žešće afere otkrivaju bukvalno iz dana u dan. Mafija u kravatama i sa akten Atašnama zavladala je Srbijom, na očigled svih onih u ovoj zemlji koji ne prate Tv “Pink”, TV “Hepi” ili ne čitaju tabloide sa “Informerom” na čelu. Ko će više da se seti Dačićevog koferčeta ili Vulinove tetke iz Kanade ili silnih stanova u Bugarskoj koje naš ministar poseduje? Što bi rekli turci i brat Erdogan (Vučićev dakako) aferim za sve afere, koje su do sada tako lepo sočinili. Cela ova vlast, naprednjačka, bili vi toga svesni ili ne, visi o koncu i pitanje je dana kada će se konac otkinuti i kada će se sve ono što je za taj konac zakačeno, silom zemljine teže i prirodnih zakona raspasti u paramparčad. Što afere budu veće, to će vlast biti agresivnija i što se Vučić bude duže kuropecao u želji da zadrži žezlo apsolutnog vladara u Srbiji, to će promena biti više skopčana sa rizikom od nasilja, čije oblike i dimenzije niko ne može da predvidi! Istorija nas je tome naučila. Treba biti samo strpljiv, miran i izdržati sva moguća spinovanja i kvazi zataškavanja i mirno sačekati da se pacovi između sebe sami potamane. Verujte da je unutar partijsko naprednjačko gloženje, već uveliko počelo. Kraj im je jako blizu. Aferim!

P.S.

Dok se pacovi ne pojedu sami između sebe, naslušaćemo se priča o dežurnim krivcima i do apsurdnih spočitavanja Đilasove krivice za sve ili odgovornosti “žutih” od kanalizacije preko fabrika i mostova a mi ćemo se u Šapcu naslušati o Zelenovićevoj gladi za američkim i evropskim novčanicama, jer mu ni 60 miliona eura, koliko je “ukrao” očito još nije dovoljno. A i mi novinari smo malo krivi, jer smo strani plaćenici i radimo za ogromne pare.

Facebook komentari

Discussion2 Comments

  1. Zar ti pacovi o kojima pricas nisu bili u Demokratskoj stranci pa su se poglodali izmedju sebe. Koliko me pamcenje sluzi, Djilas, Tadic, Jeremic, Borko Stefanovic, Petrovic Dusan, Zivkovic, Zelenovic svi su oni bili u DS, pa su pukli u sto stranaka posto nisu mogli da nadju zajednicki jezik, a sad bi opet da vladaju. Pa gledajuci DS mislite da ce to biti slucaj i sa SNS, tesko

  2. Slika ispred naslova mi liči na lik iz serije “Povratak otpisanih”.
    Samo da se ovde otpisani ne vrate još jedan mandat.
    E,onda stvarno u Venecuelu, za nas obećanu zemlju.Što dalje…

Leave A Reply