Novi „šamar“ Šapčanima

KAKVU „TAJNU“ KRIJETE? PRETI LI NAM EPIDEMIJA ŠIROKIH RAZMERA?

Novi „šamar“ i udar na zdrav razum Šapčana ponovo stiže, od koga drugog, nego od vd direktora Zavoda za javno zdravlje Šabac. I dok stotine Šapčana, pre svega porodilja, koje strahuju za svoje živote i živote svoje dece, jer je tokom dana počela gradom da kola vest da je jedna medicinska sestra sa porodilišta zaražena koronavirusom i da je porodilište zatvoreno. I ne samo ona. Pričalo se da su zaražene još neke osobe kako iz bolnice tako i iz političkog života grada. Ali umesto pravih i relevantnih informacija, koje bi koliko toliko umirile javnost, kod odgovornih u Zavodu za javno zdravlje i Opšte bolnice Šabac naišli smo na zid ćutanja. Po gradu se nastavila priča u kojoj, u žižu javnosti, izbijaju imena visokih funkcionera šabačkog Gradskog odbora Srpske napredne stranke koji su svojim bahatim ponašanjem ugrozili svoje ali i živote mnogih građana Šapca.

Međutim, nije sramota zaraziti se koronavirusom ali je velika sramota to prikrivati. A to prikrivanje se ne sme oprostiti!

I sada je svima postalo jasno da bi se sve to sakrilo i zataškalo da „Podrinske“ nisu upozorile na to šta se u bolnici događa. Ta vest je ubrzo potvrđena od komadanta Štaba za vanredne situacije Šapca ali ne i od Zavoda za javno zdravlje ili šabačke bolnice.

Umesto toga vd direktor Zavoda za javno zdravlje, Branko Vujković, je pljunuo po svima nama i na svojoj fejsbuk stranici ponovo objavio vest beogradskog medija koji nam objašnjava šta nam se ovde događa.

A u tom mediju se navodi: „SAZNAJEMO Porodilište u Šapcu ponovo otvoreno: Prostorije dezinfikovane nakon što je otkriveno da jedna medicinska sestra ima koronavirus“:

I sad se ovde postavlja ključno pitanje: Ako je porodilište u Šapcu ponovo otvoreno kad se i zašto zatvorilo? Ako je u izolaciji veliki broj osoblja ko će da radi? I zašto mi to treba da saznamo iz beogradskih medija i sa fejsbuk stranice Branka Vujkovića?

Naravno, građani pričaju da više nema sumnje da članovi Srpske napredne stranke u Šapcu šire koronavirus po gradu i pokušavaju to da zataškaju. A u tome im pomažu državne institucije kao što je Zavod za javno zdravlje i Opšta bolnica Šabac.

Situacija nije ozbiljna ona je dramatična. I zato se mora hitno reagovati. Smeniti Branka Vujkovića i Slobodana Popovića dok se stvari nisu potpuno otele kontroli! I reći građanima istina kako bi se svi zajedno potrudili da spasemo što se spasti bude moglo! Naši su životi u pitanju!

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

#OstaniKodKuće

Ivan Kovačević

Exit mobile version