ZZS: Direktor Distribucije u Šapcu za prve tri godine mandata kupio dva stana u Beogradu za skoro 200 hiljada evra

Na konferenciji za medije, održanoj u prostorijama gradskog odbora stranke „Zajedno za Srbiju“, advokat i član te stranke Aleksandar Mijailović izneo je niz optužbi na račun direktora Distribucije u Šapcu, Dejana Jovanovića. Naime, kako tvrdi Mijailović, Jovanović je za prve tri godine svog mandata kao direktor kupio nekretnine u vrednosti oko 200 hiljada evra, što je kako kaže samo po sebi sumnjivo. On je na konferenciji za novinare, pozvao nadležne organe da provere imovinu Dejana Jovanović, kako bi se utvrdilo na koji način je stekao novac i kupio nekretnine u Beogradu.

„Tema današnje konferencije delom je poslovanje EPS-a ali delom i razmetanje i sticanje imovine funkcionera Srpske napredne stranke. EPS je u raspadu. Grčić je juče podneo ostavku, a povukao je i Zoranu Mihajlović sa sobom, ona je dan pre toga optužila prethodnog ministra, dakle opšti raspad sistema. Mi, svi građani Srbije, smo mogli da vidimo koliko košta sve nas, kada nestručni kadrovi upravljaju javnim preduzećima. Srpska napredna stranka je poznata po tome da nestručne kadrove, koji su odani stranci postavlja na rukovodeća mesta. Takođe, nije tajna da su se svi oni obogatili od 2012. godine pa na ovamo, tako da danas imamo jednu novu klasu bogataša u Srbiji koja nije postojala pre 2012. godine, a oni su se obogatili preko javnih preduzeća“ rekao je Aleksandar Mijailović, advokat i član Zajedno za Srbiju.

Aleksandar Mijailović je naveo sve nekretnine koje je Dejan Jovanović prijavio agenciji za borbu protiv korupcije, i objasnio da je sve to stekao u prvih tri godine od kako je postao direktor Distribucije u Šapcu.

„Direktor Distribucije u Šapcu, Dejan Jovanović je u februaru 2013. godine postao direktor Distribucije u Šapcu. Samo godinu dana kasnije, kupio je stan u Beogradu u vrednosti 98 hiljada evra, a uz poreze i provizije vrednost tog stana je preko 100 hiljada evra. Godinu dana nakon toga, 2015. godine on kupuje novi stan u Beogradu u vrednosti od 86 hiljada evra. Takođe u tom periodu vrši rekonstrukciju stana u kom se vodila njegova porodična firma, koju je on zatvorio 2014. godine. U istom tom periodu, sređuje seosko imanje u Slepčeviću, gde su se nalazili pogoni te firme. Dakle, u roku od tri godine od kad je postao direktor Distribucije u Šapcu, on stiče bogatstvo vredno preko 200 hiljada evra. Pozivam nadležne organe da istraže ovaj slučaj, kako bismo saznali kako je Jovanović stekao ovoliko bogatstvo“, naveo je advokat Aleksandar Mijailović.

Mijailović se osvrnuo i na nedomaćinsko poslovanje Elektroprivrede Srbije, pa istakao da Distribucija u Šapcu sada plaća nekoliko puta više privatnoj firmi iz Novog sada, koja je dobila posao očitavanja brojila u Šapcu.

„Prošle godine, firma iz Novog sada „MONTOK HRS“ u vlasništvu Marka Bosanca zvanog „Boske“ koji je predvodnik naprednjačkih batinaša u Novom sadu, dobila je ugovor da očitava brojila i to po ceni od 132 dinara po brojilu mesečno. Kada je EPS radio taj posao, cena je bila 40 dinara a kada je Distribucija radila taj posao cena je bila 10 dinara po brojilu mesečno. Ja pitam, koliko građani Šapca i građani Srbije plaćaju čitanje brojila. Drugo pitanje je ko čita ta brojila. Da li je tačno da su svi u vezi sa određenim kriminalnim krugovima u gradu“, zapitao je Mijailović.

„Prvi stan Dejan Jovanović kupio je od Bobana Birmančevića, narodnog poslanika, pa je pitanje za nadležne organe koliko Birmančević ima stanova i odakle mu stan od 100 hiljada evra. Odakle mu još dva stana koja je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije i odakle mu dva automobila u vrednosti od 20 do 25 hiljada evra. To su sve navodi koje treba proveriti. Ja ne očekujem da će nadležni reagovati u slučaju Bobana Birmančevića, ali ću naglasiti da će nakon promene vlasti, imovina svih političara morati da bude proverena“, zaključio je Aleksandar Mijailović na konferenciji za medije.

Đ.M.

Exit mobile version