Zvanični izveštaj Zavoda za javno zdravlje Šabac

NAJGORE U MAČVANSKOM OKRUGU

Po zvaničnom izveštaju Zavoda za javno zdravlje Šabac u toku jučerašnjeg dana registrovana su još 157 lica koja su pozitivna na koronavirus u Mačvanskom okrugu. Najgora situacija je u Šapcu gde je zabeleženo još 136 novih slučajeva. I u Loznici je ponovo veliki broj obolelih a koronavirus se širi i po ostalim mestima okruga.

Ono što posebno zabrinjava je činjenica da ni jedna državna institucija, uključujući i Krizni štab Republike Srbije, nema jasno definisan plan kako da se epidemija zaustavi pa se sve svodi na ozbiljnost i odgovornos samih građana.

Ono što dodatno zabrinjava je i podatak dobijen od Ministarstva zdravlja u kojem se navodi da je u toku kučerašnjeg dana u Srbiji od koronavirusa obolelo ukupno 266 osoba. Iz ovog proizilazi da je, trenutno, najveće žarište u Mačvanskom okrugu, odnosno u Šapcu i da je u našem kraju 60% obolelih u odnosu na celu Srbiju.

Ovaj podataka govori da, ili u gradovima Srbije nama dovoljno testova i podaci se kriju ili je Šabac jedini grad u Sbiji u kojem građani znaju pravu istinu bez obzira kakva je.

Exit mobile version