Zrelost likovnog izraza

12. izložba radova sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku pod nazivom Interval

U Srećnoj galeriji Studentskog kulturnog centra u Beogradu 14. marta otvorena je izložba radova sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku pod nazivom Interval.
Studentski kulturni centar, u okviru godišnjeg izlagačkog ciklusa Afirmacija mladih, promoviše stvaralaštvo učenika i studenata, a radovi višestruko nagrađivane sekcije Škole primenjenih umetnosti našli su se dvanaesti put u ovom prestižnom izlagačkom prostoru.
U vremenu mnoštva različitih vizuelnih senzacija, na fotografijama 18 mladih autora zabeleženo je njihovo traganje za autentičnim likovnim izrazom kroz medij fotografije.

,,Autorska ostvarenja šabačkih učenika, zrelošću likovnog izraza, uveliko prevazilaze uobičajene okvire učeničkog stvaralaštva. Kvalitet radova nastalih na časovima ove sekcije, pod mentrstvom Mihaila Simovića, potvrđen je brojnim nagradama i priznanjima na republičkim i međunarodnim izložbama i smotrama. Uostalom, fotografije polaznika ove sekcije već više od dvanaest godina upotpunjavaju brojne izložbe organizovane u okviru Škole, ali i izložbe koje organizuju ustanove kulture u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu i drugim gradovima u Srbiji, kao i van granica države” – rekao je Milosav Pješčić, urednik programa Srećne galerije:

Nastavnik mentor je Mihailo Simović.

Exit mobile version