Zlatno doba bojkotovanja

ČIVIJADA 2019.

Tradicionalan i u svetu jedinstven događaj, fudbalske utakmice između po­litičara i novinara, te glumaca i kono­bara, ove godine su odigrane ilegalno. Najveći deo novinarske ekipe koja se već godinama samoorganizuje i redovno pobeđuje političare-fudbalere, odlučio se na – bojkot!

Prvobitnu ideju novinara da se utakmica igra na trgu političari su odbacili zbog, kako su rekli, rizika, ne navodeći o kakvom se riziku radi. Na tom istom mestu već godinama osnovci igraju mali fudbal i rukomet i niko u tome nije video rizik. Otuda niovinari jedini rizik vide u strahu političara da pred očima mnogobrojne publke do­žive još jedan poraz u nizu, što im u predizbornoj godini nikako ne bi odgo­varalo. Drugo, jedini rizik može biti tradicionalno gruba igra političara, smatraju novinari.

Političari su ozbiljno shvatili pretnju bojkotom, pa su vedete ekipe zbrisale na skup jedne partije u Beograd. Bojkot su ozbiljno shvatili i konobari, jer su glumci pripretili da više neće ući u kafane.

Novinari koji su se odlučili na bojkot nisu isključili mogućnost da se njihove pojedine kolege, sklone kom­promisima, ipak pojave na zakazanoj utakmici, što se i desilo.

Ipak, da čitaocima ne uskratimo rezultate: Glumci – Konobari 4:3; No­vinari – Političari 3:1.

Exit mobile version